aw2

Αίγυπτος, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι οι πρώτες χώρες που καταφέρνουν να πάρουν έγκριση, έτσι ώστε οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων τους να είναι γραμμένες πλήρως στο δικό τους αλφάβητο. Έως και σήμερα, το όνομα του domain μπορούσε να περιέχει 37 συγκεκριμένους χαρακτήρες (τα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου, τους αριθμούς καθώς και το σήμα της παύλας), με κάποια trick να έχουν κάνει την εμφάνιση τους κατά καιρούς, επιτρέποντας την χρήση και γραμμάτων άλλων αλφαβήτων. Η κατάληξη όμως έπρεπε να είναι γραμμένη χρησιμοποιώντας μόνο τους προαναφερθέντες χαρακτήρες.
Τώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ICANN (“Internet Corporation for Assigned Names and Numbers”), από τα μέσα της χρονιάς που διανύουμε, οι Διαδικτυακές διευθύνσεις θα μπορούν να είναι γραμμένες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το κυριλλικό ή το αραβικό αλφάβητο. Και οι τέσσερις χώρες θα κρατήσουν παράλληλα και την υπάρχουσα κατάληξη τους, δηλαδή το ".eg" για την Αίγυπτο, το ".ru" για την Ρωσία, το ".sa" για την Σαουδική Αραβία καθώς επίσης και το ".ae" για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι καταλήξεις που έχουν εγκριθεί είναι η λέξη "Αίγυπτος" γραμμένη στα κυριλλικά, το "rf" (“Russian Federation”) γραμμένο και πάλι στα κυριλλικά για την Ρωσία, η λέξη "AlSaudiah" γραμμένη στα αραβικά (σημαίνει "Σαουδική Αραβία") και το "Emirates" γραμμένο χρησιμοποιώντας το προαναφερθέν αλφάβητο για τα Εμιράτα. Ο ICANN έχει δεχθεί από τον Νοέμβριο αιτήσεις από 16 χώρες για γραφή των διευθύνσεων σε οκτώ γλώσσες. Πιθανότατα, ανάμεσα σε αυτές, να είναι και η δική μας.
tech.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2