aw2

Ποια κρίση; Η Ferrari τα χει... 300!

Αναρτήθηκε από Peiratis | 1:05 μ.μ. | , | 0 σχόλια »

Στην εποχή των ισχνών αγελάδων, που η παγκόσμια οικονομία δέχεται κλυδωνισμούς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα να προχωρούν είτε στην αναστολή λειτουργίας μονάδων παραγωγής, είτε στις περικοπές των αγωνιστικών τους προγραμμάτων, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ξοδεύουν υπέρογκα ποσά χωρίς να... καταλαβαίνουν από κρίση...
Στη Formula 1 είδαμε μέσα σε ένα χρόνο να αποχωρούν από το παιχνίδι η Honda, η BMW και η Toyota. Στο WRC Suzuki και Subaru ανέστειλλαν το πρόγραμμά τους, η Mitsubishi «έκλεισε» το κεφάλαιο Rally Dakar, όπως έκανε και η SEAT με το WTCC. Στα MotoGP κάτι ανάλογο συνέβη με την Kawasaki.
Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, οι εταιρείες που εξακολουθούν να επενδύουν πακτωλούς χρημάτων στα αγωνιστικά τους προγράμματα και κυρίως στη Formula 1, την κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.
Η Ferrari, η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του σπορ, ανασυντάσσει τις δυνάμεις και ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή. Εκεί που είχε «θρονιαστεί» τόσα χρόνια στη χρυσή εποχή των Todt-Brawn-Schumacher.
Η τελευταία 2ετία δεν ήταν καλή για την Scuderia με αποκορύφωμα τη σεζόν του 2009 όπου οι Ιταλοί κατέλαβαν την 4η θέση στο Πρωτάθλημα έχοντας πάρει μία νίκη όλη κι όλη και χωρίς να έχουν ούτε μία pole position. Τώρα η Scuderia ετοιμάζεται πυρετωδώς για το νέο Πρωτάθλημα όπου έχει ως στόχο την κατάκτηση των τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές. Για το λόγο αυτό λοιπόν το μικρό ιταλικό εργοστάσιο με τους φανατικούς φίλους σε όλον τον κόσμο διαθέτει φέτος τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό του γκριντ ο οποίος ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ!
To πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το ποσό υπερκαλύπτεται από τις χορηγίες που έχει υπογράψει η εταιρεία. Μετά την αποχώρηση της Toyota, η οποία τα τελευταία χρόνια ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στο σπορ, η Scuderia παίρνει τα ηνία σε αυτόν τον τομέα. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητο ότι θα οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες...

e-go.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2