aw2


Η ατμοσφαιρική ρύπανση φαίνεται ότι πλήττει περισσότερο τους παχύσαρκους αφού προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με μία σειρά από προβλήματα υγείας, όπως άσθμα, καρδιακά νοσήματα και διαβήτη, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που συνδέεται με την παχυσαρκία, είπαν οι ερευνητές.
"Όταν εξετάζουμε την έκθεση σε περιβαλλοντικές συνθήκες και τις επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία, πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν και την παχυσαρκία", λέει ο επικεφαλής της έρευνας Σριμάτι Κανάν, βοηθός καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Επιστημών της Υγείας του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Αμχερστ.
Για τη μελέτη τους, ο Κάναν και οι συνεργάτες του συνέλεξαν στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την υγεία από 919 νοικοκυριά σε περιοχές του Ντιτρόιτ, που περιελάμβαναν πλούσιες και φτωχές συνοικίες και ανθρώπους από διαφορετικές φυλές.
Μεταξύ στους 348 ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αίματος και ελέγχθηκε το βάρος τους, η αιματολογική τους πίεση, το ύψος τους και η διάμετρος της μέσης τους, οι μισοί και πλέον ήταν παχύσαρκοι και το 57% είχαν διάμετρο μέσης τέτοια ώστε να κινδυνεύουν από διαβήτη ή καρδιακά νοσήματα.
www.Nooz.gr

Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2