Το κρασί μαζί με το φαγητό, μειώνει τη θνησιμότητα σε σημαντικό ποσοστό. Ακολουθεί κατά πόδας το ελαιόλαδο ενώ στον αντίποδα βρίσκεται το κόκκινο κρέας. Η μεγάλη κατανάλωση του «κόβει» χρόνια ζωής.
Αυτό προκύπτει σε έρευνα του καθηγητή Δημήτρη Τριχόπουλου ο οποίος εξέτασε ένα προς ένα τα συστατικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα από τα στοιχεία της συμβάλλουν περισσότερο από όλα στη μείωση της θνησιμότητας.
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ με το φαγητό βγάζει στο στομάχι θρεπτικά συστατικά και εκχυλίσματα. Ακολουθούν το ελαιόλαδο και τα λαχανικά τα οποία πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.
Σημαντική στη μακροζωία είναι και η σημασία των οσπρίων ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα δημητριακά και τα ψάρια. Αποτελούν καλή τροφή αλλά δεν προσθέτουν χρόνια ζωής.
Η έρευνα έγινε σε 23.000 άνδρες και γυναίκες τους οποίους παρακολούθησαν οι επιστήμονες για οχτώ χρόνια. Όσο περισσότερο ακολούθησαν οι συμμετέχοντες τη μεσογειακή διατροφή τόσο μικρότερη θνησιμότητα είχαν.
Ο καλύτερος συνδυασμός είναι μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, υψηλή κατανάλωση λαχανικών και μικρή κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
Αυτό προκύπτει σε έρευνα του καθηγητή Δημήτρη Τριχόπουλου ο οποίος εξέτασε ένα προς ένα τα συστατικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα από τα στοιχεία της συμβάλλουν περισσότερο από όλα στη μείωση της θνησιμότητας.
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ με το φαγητό βγάζει στο στομάχι θρεπτικά συστατικά και εκχυλίσματα. Ακολουθούν το ελαιόλαδο και τα λαχανικά τα οποία πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.
Σημαντική στη μακροζωία είναι και η σημασία των οσπρίων ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα δημητριακά και τα ψάρια. Αποτελούν καλή τροφή αλλά δεν προσθέτουν χρόνια ζωής.
Η έρευνα έγινε σε 23.000 άνδρες και γυναίκες τους οποίους παρακολούθησαν οι επιστήμονες για οχτώ χρόνια. Όσο περισσότερο ακολούθησαν οι συμμετέχοντες τη μεσογειακή διατροφή τόσο μικρότερη θνησιμότητα είχαν.
Ο καλύτερος συνδυασμός είναι μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, υψηλή κατανάλωση λαχανικών και μικρή κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
apogevmatini.gr
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου