aw2

Μία ακόμα διάκριση κέρδισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αποκτώντας τον τίτλο του ισχυρότερου άνθρωπου στον κόσμο στη λίστα του περιοδικού Forbes.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, η λίστα περιλαμβάνει 67 άτομα, «ένας αριθμός που βασίζεται στη λογική ότι από τα 6,7 δισεκατομμύρια του παγκόσμιου πληθυσμού, παίζουν ρόλο ο ένας στα 100 εκατομμύρια»
«Ο στόχος αυτής της λίστας είναι να προβάλει τη δύναμη αλλά όχι να την ωραιοποιήσει και ο χρόνος θα δείξει πώς η δύναμη μπορεί να χαθεί τόσο εύκολα όσο δύσκολα κερδίζεται».
Η κατάταξη βασίζεται στον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάζει ο καθένας, την ικανότητά του να προβάλλει την επιρροή του πέρα από την άμεση σφαίρας της επιρροής του, τον έλεγχο οικονομικών πόρων και πόσο ενεργά χρησιμοποιεί τη δύναμή του.
Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάνκφαϊν (18), ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ (14), ο Πάπας Βενέδικτος (11), ο Οσάμα Μπιν Λάντεν (37), ο Όπρα Γουίνφρεϊ (45), ο Βρετανός Γκόρντον Μπράουν (29), όιχ όμως η βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι πρώτοι 10 στη λίστα είναι οι εξής:

1. Μπαράκ Ομπάμα (Αμερικανός πρόεδρος)
2. Χου Ζιντάο (Κινέζος πρόεδρος)
3. Βλαντιμίρ Πούτιν (Ρώσος πρωθυπουργός)
4. Μπεν Μπερνάνκι (Πρόεδρος της Fed)
5. Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ (Ιδρυτές της Google
6. Κάρλος Σλιμ (Διευθύνων Σύμβουλος μεξικανικής Telmex)
7. Ρούπερτ Μέρντοχ (πρόεδρος της News Corp.)
8. Μάικλ Ντιουκ (διευθύνων σύμβουλος Wal-Mart)
9. Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντούλ Αζίζ
10. Μπιλ Γκέιτς (ιδρυτής Microsoft)
sigmalive.com
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2