aw2

Στα χνάρια της αποκάλυψης του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκονται οι γερμανικές Αρχές, όπως είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας του Μπόχουμ κ. Αντρέας Μπάχμαν , παρουσία του ειδικού ανακριτή της UΕFΑ σε υποθέσεις στημένων αγώνων κ. Πίτερ Λιμάχερ. Σύμφωνα με τις έρευνες που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο και κατέληξαν (αρχικά) στη σύλληψη 15 υπόπτων στη Γερμανία και δύο στην Ελβετία, περισσότερα από 200 ποδοσφαιρικά ματς σε όλη την Ευρώπη έχουν «στηθεί» από παίκτες, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες! Οπως ανέφεραν οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές, ανάμεσα σε αυτά τα στημένα παιχνίδια περιλαμβάνονται τουλάχιστον τρεις αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, 12 του νεοσύστατου Γιουρόπα Λιγκ και μία αναμέτρηση για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού κυπέλλου εθνικών ομάδων Ελπίδων (κάτω των 21).
Εκτός από τη Γερμανία, όπου «ύποπτα» είναι 32 ματς μικρότερων κατηγοριών, οι έρευνες αφορούν ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις που έγιναν σε Βέλγιο, Ελβετία, Κροατία, ΒοσνίαΕρζεγοβίνη, Σλοβενία, Τουρκία, Ουγγαρία και Αυστρία. «Από τις εφόδους των αστυνομικών Αρχών σε περισσότερα από 50 σημεία στη Γερμανία,έγιναν 15 συλλήψεις και κατασχέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία και χρήματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπόχουμ κ. Φρίντχελμ Αλτανς.
Το κύκλωμα των ανθρώπων που βρίσκεται πίσω από το πανευρωπαϊκών διαστάσεων σκάνδαλο στημένων αγώνων φέρεται να έχει κερδίσει αρκετά εκατ. ευρώ από στοιχήματα σε ευρωπαϊκές και ασιατικές εταιρείες. Οι εξελίξεις αναμένεται να πάρουν διαστάσεις χιονοστιβάδας, καθώς, όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, «οι ύποπτοι για συμμετοχή στο σκάνδαλο ξεπερνούν τους 200». Ο κ. Λιμάχερ σημείωσε ότι «μολονότι οι αποκαλύψεις αποτελούν μαχαιριά στην καρδιά της UΕFΑ, καθώς το σκάνδαλο αφορά και αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων, πρόκειται για το σημαντικότερο σκάνδαλο που αποκαλύπτεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» και υποσχέθηκε ότι «όσοι αποδειχθούν ένοχοι βέβαιον είναι ότι θα πληρώσουν το αντίστοιχο αθλητικό τίμημα, καθώς δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».
Ο εισαγγελέας του Μπόχουμ ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε ούτε τα ονόματα των συλληφθέντων ούτε των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο,καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη». Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει τη σημαντική βοήθεια που είχε από τη βρετανική Σκότλαντ Γιαρντ και την αυστριακή αστυνομία, ιδιαίτερα στο κομμάτι του ελέγχου των εταιρειών στοιχημάτων, οι περισσότερες εκ των οποίων εδρεύουν στην Αγγλία και στην Αυστρία. Στις έρευνες συμμετέχουν περισσότεροι από 300 αστυνομικοί, ανακριτές και μέλη των διωκτικών Αρχών.
tovima.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2