aw2

Η εταιρεία Google παρουσίασε τον πρώτο έξυπνο-μετρητή οικιακής κατανάλωσης ρεύματος, η αξιοπιστία του οποίου πιστοποιήθηκε έπειτα από πολλούς ελέγχους που έγιναν τους τελευταίους μήνες.
Εκείνοι που είχαν την τύχη να εγκαταστήσουν στο σπίτι τους την εν λόγω συσκευή, είδαν με τα μάτια τους, πως ένα πληροφοριακό σύστημα κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να συμβάλει στην απόκτηση οικολογικής συνείδησης.
Η εταιρεία Google αποφάσισε να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών σε σημαντικές πληροφορίες για τις μετρήσεις κατανάλωσης ρεύματος, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία στο Google Powermeter.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι ευανάγνωστα και μπορούν να δώσουν πολύ σημαντικές πληροφορίες και μια πιο καθαρή εικόνα της κατανάλωσης του ρεύματος μέσα σε ένα σπίτι.
Η εν λόγω συσκευή με την ονομασία TED 5000 κατασκευασμένη από την εταιρεία Energy Inc., είναι ένα όργανο μέτρησης της κατανάλωσης ρεύματος μέσα σε ένα νοικοκυριό, σε πραγματικό χρόνο.
Τα στοιχεία που συλλέγονται μπορεί να τα δει κανείς χρησιμοποιώντας τη web εφαρμογή Google Powermeter, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο iGoogle.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει κάθε νοικοκυριό να εξοικονομήσει ενέργεια αλλά και χρήματα.
Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2