aw2

Ιταλοί συνήγοροι ζήτησαν χτες από έναν Ιταλό δικαστή να καταδικάσει σε φυλάκιση τρία νυν και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος του διαδικτυακού κολοσσού Google. Τα στελέχη της Google κατηγορούνται όπως διαβάζουμε στους NY Times για συκοφαντία και μη συμμόρφωση με τους νόμους περί προσωπικών δεδομένων. Η υπόθεση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί η εταιρία όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η Google έδειξε αμέλεια διότι επέτρεψε ένα βίντεο όπου δύο μαθητές του λυκείου παρενοχλούσαν έναν συμμαθητή τους με αναπηρία. Το βίντεο παρέμεινε στην ιταλική ιστοσελίδα με βίντεο της εταιρίας για δύο μήνες. Το συμβάν έγινε το 2006. Η εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια, δηλώνει ότι "κατέβασε" το βίντεο μερικές ώρες αφού είχε ειδοποιηθεί για την ύπαρξή του.
Οι ενάγοντες κατέθεσαν την δικογραφία η οποία είναι 119 σελίδες με στοιχεία τα οποία όπως λένε δείχνουν ότι η Google γνώριζε για την ύπαρξη του βίντεο και έπρεπε να το είχε "κατεβάσει" νωρίτερα. Είχαν ζητήσει την μονοετή φυλάκιση για τρία υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας. Τους Ντέιβιντ Χάμοντ, αντιπρόεδρο και υπεύθυνο της νομικής ομάδας της εταιρίας, τον Πίτερ Φλέισερ διεθνή σύμβουλο για την πειρατεία, και τον Τζωρτζ Ρέγιες, πρώην υπεύθυνο λογιστηρίου. Επίσης για τον Άρβιντ Ντεσικάν, που είναι και υπεύθυνος καταναλωτικού μάρκετινγκ, εξάμηνη ποινή φυλάκισης.
‘Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα, αν οι τέσσερείς τους κριθούν ένοχοι, κανείς εκ των οποίων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, δεν θα εκτίσουν τις ποινές τους γιατί οι ποινές μικρότερες των τριών ετών αναβάλονται στην Ιταλία γι αυτούς που δεν έχουν ποινικό μητρώο.
Αν οι δικηγόροι πείσουν το δικαστή ότι η εταιρία γνώριζε για το βίντεο και επέλεξε να μην κάνει τίποτα, τότε η Google μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της στην Ιταλία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, δημιουργώντας ειδικά φίλτρα για αντίστοιχα προσβλητικά βιντεάκια.
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2