aw2

Σαρανταπεντάχρονη μητέρα, στην πόλη Τζουλιανόβα της κεντρικής Ιταλίας, αποφάσισε να καταγγείλει τον καπνοπώλη από τον οποίο ο γιος της, δώδεκα μόλις ετών, είχε αρχίσει να αγοράζει τσιγάρα.
Ο καπνοπώλης, ο οποίος διατηρεί μαγαζί δίπλα στο σχολείο του μικρού, γνώριζε καλά ότι ο ιταλικός νόμος απαγορεύει την πώληση τσιγάρων σε εφήβους κάτω των δεκαέξι ετών. Παρά ταύτα, συνέχιζε να πουλά πακέτα σε όσους μαθητές του γυμνασίου παρουσιάζονταν με τα λεφτά στο χέρι, μέσα στο καπνοπωλείο του.
Η συγκεκριμένη μητέρα, κατάλαβε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, όταν ο γιος της άρχισε να υποφέρει από αυπνία, να βήχει κατά τη διάρκεια της νύχτας και να τρώει πολύ λιγότερο απ' ό,τι συνήθως. Τον περίμενε έξω από το σχολείο, και όταν είδε ότι έμπαινε στο καπνοπωλείο, τον ακολούθησε και ρώτησε ευθέως τον έμπορο "πώς μπορεί να δίνει τσιγάρα σε ένα παιδάκι". Εκείνος απάντησε ότι "δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς την ακριβή ηλικία ενός μαθητή και, παράλληλα, δεν μπορεί να ζητά στον καθένα να δείχνει ταυτότητα".
Θεωρώντας τη συγκεκριμένη δικαιολογία "επιπόλαιη και εξωπραγματική", η οργισμένη μητέρα αποφάσισε να καταγγείλει τον καπνοπώλη στους καραμπινιέρους.
"Θέλω να συμβάλω στο να εξαλειφθεί μια απαράδεκτη συνήθεια και να προστατέψω χιλιάδες άλλα παιδιά", δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Είναι η πρώτη φορά που στην Ιταλία, ένας γονιός αποφασίζει να ζητήσει -καταθέτοντας μήνυση- την αυστηρή εφαρμογή του νόμου που ρυθμίζει την πώληση τσιγάρων σε ανήλικο.
Οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν και το βίντεο από τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας του καπνοπωλείου που αποδεκινύει την παράνομη συναλλαγή.
Οι εισαγγελείς, θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, εκτός από καταβολή χρηματικού πρόστιμου, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και δίκη, για παραβίαση νόμου του ποινικού κώδικα.
πηγή
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2