aw2

Σύστημα που εξουδετερώνει την ηχορύπανση παράγοντας «αντιήχους» δοκιμάζεται στο Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως τα αεροπλάνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο δικτυακό τόπο του Deutsche Welle, εκτός από τα παραδοσιακά μέτρα προστασίας από τους θορύβους, ο Δρ Κόλιν Χάνζεν ακολουθεί μια διαφορετική, «ομοιοπαθητική» στρατηγική: Προσπαθεί να μειώσει την ένταση του θορύβου με μικρόφωνα και μεγάφωνα τα οποία παράγουν αντι-θόρυβο.
Η πρακτική θα μπορούσε να ανακουφίσει τους επιβάτες των αεροπλάνων εξουδευτερώνοντας τον ήχο των κινητώρων. Σύμφωνα με τον ερευνητή, θα μπορούσε να δοκιμαστεί και σε εργοστάσια.
Σήμερα, οι εργάτες φορούν ηχομονωτικά ακουστικά τα οποία όμως τους αποκόπτουν από τον έξω κόσμο. Με το σύστημα του Χάνζεν, ο αντίηχος θα μπορεί να «συνοδεύει» τον εργάτη κατά την κίνησή του στο χώρο. Μικρόφωνα και αισθητήρες αναγνωρίζουν πού βρίσκεται ο χρήστης και στη συνέχεια το ειδικό λογισμικό του συστήματος εστιάζει τον αντιήχο στα αφτιά του.
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2