aw2

Την Πάρο με τη Νάξο μπέρδεψε πιλότος της νέας Ολυμπιακής το πρωί του Σαββάτου, ή ενδεχομένως να θεώρησε... ένα τα δύο κυκλαδονήσια. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι πήγε να προσγειώσει το αεροσκάφος της τακτικής πτήσης σε λάθος αεροδρόμιο, αλλά δεν το έκανε μετά από παρέμβαση του Πύργου Ελέγχου, που τον ενημέρωσε ότι προσέγγιζε λάθος νησί.
Το περιστατικό το διηγήθηκαν κάτοικοι της Πάρου στην «Ελευθεροτυπία», που αποκαλύπτει και το όλο θέμα. Ωστόσο, εκπρόσωποι της Olympic Air υποστηρίζουν ότι ο πιλότος τους κατευθύνονταν κανονικά για τη Νάξο, ωστόσο κατέβηκε χαμηλότερα και δημιουργήθηκε λάθος εντύπωση στον πύργο ελέγχου της Πάρου ότι ετοιμάζονταν για προσγείωση εκεί. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η απόσταση των δύο αεροδρομίων απέχει μόλις 4 μίλια ενώ κανένα από τα δλύο δεν διαθέτει ραδιοβοηθήματα για να διευκολύνεται η προσέγγισή τους από τους πιλότους.
«Στην Πάρο και τη Νάξο τον αέρα μου ν’ αλλάξω», λέει το γνωστό νησιώτικο άσμα. Δεν ξέρουμε τι έκακαν τελικά οι επιβάτες της επίμαχης πτήσης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει διαταχθεί η απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών του πιλότου με τον Πύργο Ελέγχου, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό...
[πηγή]
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2