Ένας Κινέζος χωρικός καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή, αφού έφαγε την -πιθανότατα- τελευταία άγρια ινδοκινεζική τίγρη της χώρας.
Όπως αναφέρει το Reuters, o Kang Wannian από το χωριό Mengla της επαρχίας Yunnan, συνάντησε τυχαία την τίγρη τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς μάζευε καλάμια σε εθνικό δρυμό στα σύνορα Κίνας με το Λάος και όπως ισχυρίστηκε, την σκότωσε προσπαθώντας να προστατέψει τη ζωή του. Στη συνέχεια, την διαμέλισε και την έφαγε.
Η μοναδική ινδοκινεζική τίγρη της Κίνας, η οποία φωτογραφήθηκε στην ίδια περιοχή το 2007, δεν έχει ξαναεμφανιστεί από τότε που ο Kang είχε το πλούσιο δείπνο του. Πάντως αξιωματούχοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτή η τίγρης ήταν η τελευταία του είδους της στη χώρα. Τοπικό δικαστήριο καταδίκασε τον Kang, σε δέκα χρόνια φυλακή για τη δολοφονία σπάνιου ζώου και άλλα δύο χρόνια για παράνομη κατοχή όπλων. Επίσης καλείται να πληρώσει πρόστιμο 70.000 δολαρίων.
Σε τέσσερις ακόμα χωρικούς που τον βοήθησαν να διαμελίσει την τίγρη και την έφαγαν μαζί του, επιβλήθηκαν ποινές τριών έως τεσσάρων ετών.
Η σπάνια ινδοκινεζική τίγρη είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση, καθώς πλέον υπάρχουν λιγότερες από 1000 στα δάση του Λάος, του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης και της Μιανμάρ.
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2