aw2

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες λίγο πριν την έναρξη της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας στο Βατικανό, όταν μια γυναίκα, που φέρεται ως «ψυχικά ασταθής», πήδηξε πάνω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα για να προσεγγίσει τον ποντίφικα, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του και να τον σωριάσει στο έδαφος.
Ο 82χρονος ποντίφικας αν και σηκώθηκε σχεδόν αμέσως, με τη βοήθεια των παρευρισκόμενων, φαινόταν αρκετά ταραγμένος, ωστόσο κατάφερε και έφτασε μέχρι το ιερό για να τελέσει τη λειτουργία, που φέτος ξεκίνησε δύο ώρες νωρίτερα απ' ότι συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν ήθελαν να ταλαιπωρηθεί ο ηλικιωμένος Πάπας Βενέδικτος.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίσθηκε και ο 87χρονος Γάλλος καρδινάλιος Ροζέ Ετσεγκαρέ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο μηρό εισήχθη στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί απολύτως πώς τραυματίστηκε ο Ετσεγκαρέ, καθώς βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πάπα.
"Ίσως να έστριψε απότομα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.
Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα που προκάλεσε το επεισόδιο, είναι η ίδια που είχε επιχειρήσει και πέρσι, και πάλι στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, να πλησιάσει τον Πάπα πηδώντας πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα.
Όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, πρόκειται για μια 25χρονη γυναίκα, ονόματι Σουζάνα Μαγιόλο, με διπλή υπηκοότητα, Ελβετική- Ιταλική, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Η γυναίκα δεν οπλοφορούσε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού και διευκρίνισε ότι η 25χρονη έχει συλληφθεί και βρίσκεται σε κλινική για παρακολούθηση και σειρά εξετάσεων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα, η Σουζάννα Μαγιόλο κατά την πρώτη ανάκριση, χθες βράδυ, δήλωσε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στον πάπα Βενέδικτο τον 16ο, αλλά επιθυμούσε απλώς να του μιλήσει.
Επίσης όπως αναφέρει η εφημερίδα η Μαγιόλο, βρίσκεται τώρα σε ειδικό κέντρο, στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας, στο οποίο παρακολουθούνται άτομα που παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές.
Ο πάπας είναι καλά στην υγεία του και στις δώδεκα ώρα Ιταλίας, αναμένεται να μιλήσει στους πιστούς, δίδοντας και την καθιερωμένη ευλογία του "urbi et orbi", δηλαδή, "προς την πόλη και την οικουμένη".
πηγή
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2