Παρότι οι περισσότεροι αμερικανοί είναι χριστιανοί και πολλοί από αυτούς έχουν στενούς δεσμούς με την Εκκλησία, φαίνεται ότι αυτό δεν τους εμποδίζει να πιστεύουν στην αστρολογία, τη μετενσάρκωση, ακόμη και την ικανότητα των δέντρων να παγιδεύουν την...πνευματική ενέργεια.
Δημοσκόπηση του φόρουμ για τη Θρησκεία και τη Δημόσια Ζωή Pew, αποκαλύπτει ότι ένας εντυπωσιακός αριθμός αμερικανών ενηλίκων υποστηρίζει ότι είχε κάποια υπερφυσική εμπειρία, για παράδειγμα είδε κάποιο φάντασμα, ή πιστεύει στο κίνημα New Age και σε ανατολικές θρησκείες.
Συγκεκριμένα, τρεις στους δέκα αμερικανούς απάντησαν ότι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον νεκρό και το 18% ότι έχει δει ή έχει βρεθεί στον ίδιο χώρο με φάντασμα.
Σχεδόν το 25% απάντησαν ότι πιστεύουν στη μετενσάρκωση και το 23% ότι η γιόγκα είναι μία πνευματική εμπειρία. Το 26% πιστεύει ότι "η πνευματική ενέργεια" μπορεί να βρίσκεται σε αντικείμενα, όπως τα δέντρα.
Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων πιστεύει στην αστρολογία, ενώ το 16% των αμερικανών ενηλίκων πιστεύει στο "κακό μάτι" και στο ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να καταραστούν άλλους.
[πηγή]
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2