aw2

Ο Μαρκ Γουάινμπεργκερ σε παλαιότερες ξέγνοιαστες διακοπές κάνοντας σκι στις Αλπεις.
Ιταλοί καραμπινιέροι συνέλαβαν τον πλέον καταζητούμενο φυγόδικο των ΗΠΑ, σε μια πλαγιά των ιταλικών Αλπεων. Ο πλαστικός χειρουργός Μαρκ Γουάινμπεργκερ ζούσε σαν το αγρίμι, μέσα σε ένα αντίσκηνο, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, προκειμένου να αποφύγει τις 22 αγωγές που εκκρεμούν εις βάρος του, από ασθενείς.
Λίγο μετά τη σύλληψη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας τον λαιμό του με ένα κοπίδι. Τώρα νοσηλεύεται στο Τουρίνο αναμένοντας την έκδοση στις ΗΠΑ.
Ο 46χρονος γιατρός είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς τον Σεπτέμβριο του 2004, ενώ έκανε διακοπές με σκάφος στη Μύκονο, μαζί με τη σύζυγό του. Εκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί. Το μόνο βέβαιον ήταν ότι είχε πάρει μαζί του το διαβατήριό του και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Τα δύσκολα για τον χειρουργό είχαν αρχίσει το 2002, όταν ο δικηγόρος μιας πελάτισσάς του, που είχε πεθάνει από καρκίνο του φάρυγγα, του είχε κάνει αγωγή κατηγορώντας τον ότι δεν έλαβε υπόψη του, αν και το γνώριζε, το σοβαρό πρόβλημα υγείας της άτυχης γυναίκας. Ο δικηγόρος ισχυριζόταν ότι η αισθητική επέμβαση που πραγματοποίησε ο δρ Γουάινμπεργκερ οδήγησε στον θάνατό της. Σχεδόν αμέσως ήλθαν στον προσκήνιο άλλες 21 υποθέσεις πελατών του, οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι τους υπέβαλε σε μια σειρά εγχειρήσεις χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος, με σκοπό το κέρδος.
Μετά την εξαφάνισή του, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2004, από τη Μύκονο, διάφοροι μάρτυρες είχαν πει ότι τον είχαν δει στη Γαλλία, στο Μονακό, ακόμη και στην Κίνα.
Η γυναίκα του επιμένει ότι είχε να μάθει νέα του από την ημέρα που ο γιατρός εξαφανίστηκε από το σκάφος του, στη Μύκονο.
«Εκείνο το πρωί άπλωσα το χέρι μου στην άλλη πλευρά του κρεβατιού για να τον αγγίξω, αλλά δεν ήταν εκεί» είπε η Μισέλ Γουάινμπεργκερ. Ισχυρίζεται ότι έκτοτε δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του.
Τελικώς αποδείχθηκε ότι το τελευταίο κρησφύγετο του δρος Γουάινμπεργκερ ήταν μια μικρή σκηνή, στη βάση ενός αλπικού παγετώνα, στο Λευκό Ορος. Οι ιταλοί αστυνομικοί που τον συνέλαβαν δεν έχουν καταφέρει ακόμη να διαπιστώσουν για πόσον καιρό έμενε εκεί, στους-18 βαθμούς Κελσίου. Φαίνεται ότι επιβίωνε με κονσέρβες και νερό από λιωμένο χιόνι.
πηγή
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2