aw2

To θρυλικό αφεντικό της Apple φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης των πιο επιτυχημένων διευθυνόντων συμβούλων του κόσμου που συνέταξε το περιοδικό Harvard Business Review. «Μάλλον δεν θα είναι έκπληξη» σχολιάζουν οι ίδιοι οι συντάκτες.
Το έγκριτο περιοδικό για θέματα μάνατζμεντ συνέκρινε 2.000 άτομα που ανέλαβαν καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου μετά το 1995 (ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft δεν συμπεριλήφθηκε στην ανάλυση λόγω αρχαιότητας).
Ο διευθυντής της εταιρείας του iPod, του iPhone και των iMac εξασφάλισε στην πρώτη θέση, καθώς τα ημερήσια κέρδη των μετόχων της Apple αυξήθηκαν επί των ημερών του 3.188% περισσότερο από το μέσο όρο της βιομηχανίας υπολογιστών και 3.266% περισσότερο από το μέσο όρο για τις ΗΠΑ.
Επιπλέον, ο Τζομπς αύξησε την αξία της εταιρείας του στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Στιβ Τζομπς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας», δεδομένου ότι είναι ίνδαλμα για χιλιάδες λάτρεις της τεχνολογίας, παραδέχονται οι συντάκτες της έκθεσης.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιουν Τσονγκ-Γιονγκ, διευθύνων σύμβουλος της νοτιοκορεατικής Samsung το διάστημα 1996-2008, και στην τρίτη ο Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής της Gazprom από το 2001.
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2