aw2

Tην αγανάκτηση των οργανώσεων υπεράσπισης ατομικών ελευθεριών προκάλεσαν οι αλλαγές στο Facebook, καθώς όπως υποστηρίζουν με αυτές εκτίθενται ακόμη περισσότερα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο διαδίκτυο.
Όπως εξηγεί σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian, οι συγκεκριμένες αλλαγές ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο αλλά μόλις χθες τέθηκαν σε εφαρμογή. Πιο αναλυτικά, τα 350 εκατομμύρια μέλη του μεγαλύτερου κοινωνικού δικαίου έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των στοιχείων που «ανεβάζουν» στην τοποθεσία, όπως φωτογραφίες και βίντεο, όμως όλες οι αλλαγές στην κατάστασή τους (status) θα δημοσιοποιούνται αυτόματα, εκτός και αν επιλεγεί κάτι διαφορετικό.
«Είναι σαφές ότι αυτές οι αλλαγές έχουν σκοπό να ωθήσουν τους χρήστες του Facebook σε δημοσιοποίηση ακόμη περισσότερων προσωπικών τους στοιχείων», επισημαίνει ο Κέβιν Μπάνκστον, δικηγόρος της Electronic Frontier Foundation που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των χρηστών του διαδικτύου. Όπως τόνισε, το χειρότερο είναι ότι με τις αλλαγές αυτές περιορίζεται ο έλεγχος που έχουν οι χρήστες στη διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων.
«Μέχρι τώρα υπήρχε η δυνατότητα να έχει κανείς περιορισμένο? προφίλ, στο οποίο φαίνεται μόνο το όνομα και οι φίλοι του χρήστη. Τώρα, η φωτογραφία του προφίλ, η πόλη, οι φίλοι και το γένος δημοσιοποιούνται αυτόματα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκρύψει κάποιος τα προσωπικά του στοιχεία από τους υπόλοιπους χρήστες».
Από την πλευρά της η διοίκηση του Facebook υποστηρίζει ότι οι αλλαγές αυτές έχουν σαν σκοπό την ενίσχυση του ελέγχου των χρηστών όσον αφορά στα στοιχεία τους και ότι δεν απειλούν τα προσωπικά τους δεδομένα.
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2