aw2

Google: Υπηρεσία real estate στη Βρετανία

Αναρτήθηκε από Peiratis | 10:46 π.μ. | , | 0 σχόλια »

Υπηρεσία real estate σκοπεύει να ενσωματώσει στην εφαρμογή χαρτών της η Google.
Η νέα υπηρεσία θα επιτρέπει τόσο στους μεσίτες όσο και στους ιδιώτες να εμφανίζουν ακίνητα στην εφαρμογή Google Maps. Η πρόθεση αυτή αναφέρθηκε σε συνέδριο Real Estate την περασμένη εβδομάδα, ενώ η εταιρεία αρνήθηκε να προβεί σε επίσημο σχολιασμό.
Η είδηση είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής του real estate portal Righmove κατά 10%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των εταιρειών του δείκτη FTSE 350. Η νέα υπηρεσία αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2010, ενώ θα είναι παρόμοια με την αντίστοιχη υπηρεσία της Google στην Αυστραλία. Η ιστοσελίδα επιτρέπει στους μεσίτες να καταχωρήσουν τα διαθέσιμα ακίνητα δωρεάν, με φωτογραφίες του ακινήτου από το Street View και με εμφάνιση πληροφοριών του ακινήτου πάνω στο χάρτη.
Μιλώντας στο BBC, ο Έντουρντ Μίντ, διευθυντής πωλήσεων του βρετανικού μεσιτικού γραφείου Douglas & Gordon, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που θα ωφελήσει τόσο τη Google όσο και τους μεσίτες. «Η απαιτούμενη τεχνολογία υπάρχει ήδη, ενώ έχει αυξηθεί και η κίνηση στην μεσιτική αγορά, παρά τη μείωση των συναλλαγών κατά 50% σε σχέση με το παρελθόν».
Από την άλλη, η Σάρα Μπίνι, ιδιοκτήτρια ιστοσελίδας μεσιτικών υπηρεσιών, θεωρεί ότι η υπηρεσία της Google θα ζημιώσει μακροπρόθεσμα τους μεσιτικούς πράκτορες. «Μια τέτοια κίνηση θα φέρει αγοράστες και πωλητές πιο κοντά και θα μπορούσε να παραγκωνίσει ή να μειώσει το ρόλο των μεσιτικών υπηρεσιών».
Τα νέα προκάλεσαν τριγμούς στους χρηματιστές του λονδρέζικου χρηματιστηρίου, που αντέδρασε με πτώση της μετοχής του μεσιτικού portal Righmove μέχρι και κατά 13%, κλείνοντας τη προχθεσινή συνεδρίαση με απώλειες 10%. (πηγή: kathimerini.gr)
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2