aw2


Συγγνώμη ζητά από τη Microsoft η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών που προειδοποίησε τους χρήστες των Windows για τη «μαύρη οθόνη του θανάτου».
Η Microsoft διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις ενημερώσεις ασφάλειας.
Η βρετανική εταιρεία Prevx είχε αναφέρει περιπτώσεις χρηστών που κλειδώθηκαν έξω από τους υπολογιστές τους μετά την εγκατάσταση ενημερώσεων ααφάλειας ή προγραμμάτων αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού. Προειδοποιούσε ότι το πρόβλημα δυνητικά αφορά «εκατομμύρια χρήστες» των Windows NT, XP, Vista και 7 και εξέδωσε μια σειρά οδηγιών για την επαναφορά του συστήματος.
Η Microsoft δηλώνει ότι δεν ενημερώθηκε από την Prevx για τις αναφορές προτού δημοσιοποιηθεί το θέμα. Η έρευνά της έδειξε ότι οι τελευταίες ενημερώσεις ασφάλειας, που είχαν εκδοθεί στις 25 Νοεμβρίου, δεν σχετίζονται με τα περιστατικά, τα οποία χαρακτηρίζει μάλιστα ανακριβή.
Με νέα ανακοίνωσή της, η Prevx ζητά συγγνώμη από τη Microsoft για την αναστάτωση. Παραδέχεται ότι οι ενημερώσεις των Windows είναι τελικά αθώες και αναφέρει ότι η μαύρη οθόνη ίσως οφείλεται σε κακόβουλο λογισμικό, ή σε λογισμικό τρίτης εταιρίας για την προστασία από κακόβουλο λογισμικό.
Πηγή:tanea.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2