Σούπερ –γιαγιά δεν το βάζει κάτω παρά τα χρόνια της και κάνει... καριέρα τραγουδίστριας. Ο λόγος για την 85 χρονη Έσθερ Μπετζεράνο η οποία συνεργάστηκε με ένα γερμανικό συγκρότημα και ηχογράφησαν ένα χιπ-χοπ τραγούδι με αντιρατσιστικά μηνύματα. Αν πιστεύετε ότι αυτό είναι το μοναδικό της κατόρθωμα κάνετε λάθος. Η κα. Μπετζεράνο κατάφερε να επιζήσει απο το κολαστήριο του Άουσβιτς κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αφού οι ναζί την έβαλαν στη γυναικεία ορχήστρα (Auschwitz Girls' Orchestra που έπαιζε αντισημητικά τραγούδια)) επειδή ήξερε να παίζει πιάνο. Πάντως επιθυμεί όπως λέει να κρατηθούν οι μνήμες του Ολοκαυτώματος ζωντανές για να ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στους νεοναζί.
Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με το συγκρότημα Microphone Mafia. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι στα Ιταλικά, Εβραϊκά, και Yiddish -γερμανοεβραϊκή διάλεκτος.
Ακούστε ένα τραγούδι του συγκροτήματος...Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

2 σχόλια

  1. Hermes // 30 Ιανουαρίου 2010 - 3:57 μ.μ.  

    Πώς είναι δυνατόν να επιθυμεί όπως λέει να κρατηθούν οι μνήμες του Ολοκαυτώματος ζωντανές, να συνεργάστηκε με ένα γερμανικό συγκρότημα και ηχογράφησαν ένα χιπ-χοπ τραγούδι με αντιρατσιστικά μηνύματα και να τραγουδάει αντισημιτικά τραγούδια;

  2. the traveller // 30 Ιανουαρίου 2010 - 4:40 μ.μ.  

    Σέυχαριστώ για την παρατήρηση.
    Το έψαξα σε ξένα sites και το διόρθωσα.

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2