Το σύμβολο του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Χριστός Λυτρωτής που προστατεύει την πόλη από το ψηλότερο σημείο του όρους Κορκοβάντο, θα υποβληθεί σε ένα αναγκαίο λίφτινγκ που θα κοστίσει 3,8 εκατομμύρια δολάρια.
Οι εργασίες του καθαρισμού και της αποκατάστασης του αγάλματος του Χριστού του Λυτρωτή - που όπως έχει ανοικτά τα χέρια του σχηματίζει σταυρό - θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απαγορευτούν οι επισκέψεις των τουριστών, που κατά εκατοντάδες χιλιάδες συρρέουν στην περιοχή για να θαυμάσουν το γιγάντιο άγαλμα, όπως ανακοινώθηκε από την καθολική εκκλησία.
Στη διάρκεια της αποκατάστασης των ζημιών και του λίφτινγκ ο Χριστός θα σκεπαστεί με ένα διαφανές ύφασμα.
Το αγαλμα που είναι τοθετημένο σε βάθρο ύψους οκτώ μέτρων είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα και ειδικό ενισχυμένο σκυρόδερμα και βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο (700 μέτρα) του όρους Κορκοβάντο και το βάρος του ξεπερνά τους 1.145 τόνους.
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από τον γάλλο γλύπτη Πολ Λαντόφσκι σε σχέδιο του βραζιλιανού αρχιτέκτονα Χέκτορ ντα Σίλβα Κόστα, και εγκαινιάστηκε το 1931 αφού χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.
alepou
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2