aw2

Αλφαβητάρι μόδας για το κρύο!

Αναρτήθηκε από Peiratis | 3:35 μ.μ. | | 1 σχόλια »

Η αλφαβήτα του στυλ προτείνει λύσεις για τις παγωμένες ημέρες του χειμώνα Κάνει κρύο εκεί έξω, αλλά μην αφήσετε τις χαμηλές θερμοκρασίες να επιτεθούν στο στυλ σας. Οι παγωμένες ημέρες του χειμώνα είναι η πρόκληση για να ντυθείτε ζεστά και κομψά. Όσο κι αν αυτό ακούγεται κουραστικό και ματαιόδοξο, δεν υπάρχει λόγος για να δείχνετε σαν τον Γέτι των Ιμαλαΐων. Τον μυθικό χιονάνθρωπο δηλαδή που τρομάζει με τον όγκο του και το πυκνό τρίχωμά του τους κατοίκους του Θιβέτ και του Νεπάλ. Η τεχνολογία των υλικών, η ποιότητα των πρώτων υλών, οι συνδυασμοί των αξεσουάρ προσφέρουν πολλούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τον παγωμένο αέρα και τη βροχή που αφυδατώνει το δέρμα και εξουθενώνει τον οργανισμό. Με τη βοήθεια των σχεδιαστών, το στυλ δεν χάνεται μέσα στο κρύο.
ΑΛΠΑΚΑ:
Είναι το πιο ζεστό και απαλό νήμα που ξεχωρίζει από το μαλλί του προβάτου και της κατσίκας. Η αλπακά είναι πιο απαλή και πιο λαμπερή ακόμη και από το κασμιρένιο νήμα. Είναι ιδανική λοιπόν για λεπτά πουλόβερ ή φορέματα που φοριούνται σαν Τ-shirt πάνω από μάλλινα κολλάν. Ο σχεδιαστής Ρικ Όουενς έδειξε μερικές ιδέες στην απόχρωση του πάγου.
ΒΑΡΟΣ:
Επειδή ένα ρούχο είναι βαρύ δεν σημαίνει ότι είναι ζεστό. Το ντύσιμό σας πρέπει να δίνει άνεση στις κινήσεις ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας ανάμεσα στις στρώσεις των ρούχων και να μην ιδρώνετε. Έτσι αποφεύγετε να κρυολογήσετε.
ΓΑΛΟΤΣΕΣ:
Στην αρχή προορίζονταν για τους κυνηγούς των πτηνών των δασών και των βάλτων. Τώρα οι λαστιχένιες μπότες με τη φαρδιά φόρμα κυκλοφορούν στις πόλεις τις βροχερές ή και τις χιονισμένες ημέρες, χάρη στις τολμηρές ιδέες του Μαρκ Τζέικομπς που τις χρωμάτισε και τις συνδύασε με καρό φούστες και εμπριμέ μίνι φορέματα σε φαρδιά γραμμή.
συνεχίζεται...


ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ:
Ιδιαίτερα εκείνα που προέρχονται από δέρματα ζώων με πυκνό μαλλί και το τρίχωμά τους λειτουργεί σαν φόδρα. Δηλαδή η εξέλιξη της προβιάς σε απόχρωση ανοιχτό καφέ που φοριέται με παντελόνια ή και με λεπτά πλεκτά φορέματα.
ΕΠΕΝΔΥΣΗ:
Τα λεπτά μπουφάν που κάτω από τη φόδρα έχουν λεπτά πούπουλα χήνας είναι η πιο ζεστή λύση. Μάλιστα οι Ιάπωνες και οι αβάν γκαρντ Ευρωπαίοι σχεδιαστές δίνουν στους γιακάδες και τις κουκούλες τους δυναμικό ντιζάιν.
ΖΕΣΤΑ ΚΟΡΜΑΚΙΑ:
Από υλικό μοντάλ ή ελαστικό βαμβακερό, τα κορμάκια λειτουργούν σαν μια πρώτη στρώση μόνωσης που κρατάει μακριά την παγωμένη υγρασία από το σώμα.
ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ:
Το αντιηλιακό είναι απαραίτητο γιατί το κρύο και η παγωνιά αφυδατώνουν την επιδερμίδα περισσότερο και από τη ζέστη.
ΘΕΡΜΟ ΧΡΩΜΑ:
Σαν το κόκκινο που σύμφωνα με τους ψυχολόγους μας προκαλεί την αίσθηση της ζεστασιάς. Οι οίκοι που υποστηρίζουν τη δύναμη της θηλυκότητας όπως Valentino, Lanvin, Versace, Dior το χρησιμοποιούν για τα πιο εντυπωσιακά πανωφόρια τους.
ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ:
Είναι οι λεπτές φανέλες με το θερμοδυναμικό υλικό που διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος.
ΚΑΛΤΣΕΣ:
Είναι μάλλινες, πολύχρωμες, ριγωτές, πάνω από το γόνατο και πολύ χοντρές για να φοριούνται με γαλότσες.
LΕGGΙΝGS:
Τα εφαρμοστά κολάν όταν έχουν έντονο χρώμα λέγονται με την αγγλική τους ονομασία και ταιριάζουν με φαρδιά πουλόβερ και μακριές πλεκτές ζακέτες.

ΜΠΟΤΕΣ:
Με χαμηλό τακούνι και με ίσια στενή φόρμα που σταματάνε κάτω από το γόνατο, είναι το πιο κομψό και διαχρονικό σχέδιο που συνδυάζεται με παντελόνια τζιν, ίσια φορέματα και μάλλινες σκωτσέζικες φούστες.
ΝΩΧΕΛΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ:
Με μαλακές φανελένιες φόρμες, οι πλεκτές εσάρπες και οι κασμιρένιες κάλτσες.
ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ:
Θα τα αποφύγετε αν απλώσετε λίγη βαζελίνη και φορέσετε τα μάλλινα γάντια σας.
OΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ:
Έχουν ομορφύνει χάρη στους συνδυασμούς ουδέτερων και έντονων αποχρώσεων και στις αντιθέσεις που κάνουν τα χρωματιστά κορδόνια τους με τα χοντρά μάλλινα καλσόν.
ΠΑΛΤΟ:
Ολόμαλλο σε σκούρα μπλε μαύρη απόχρωση προσθέτει κομψότητα σε μια έξοδο κάποια παγωμένη βραδιά.
ΡΕΥΜΑ:
Τυλίξτε ένα μάλλινο πολύχρωμο κασκόλ γύρω από τον λαιμό σας σαν κολιέ και μείνετε με αυτό μέσα στο γραφείο για να αποφύγετε δυσάρεστα πιασίματα από τις εναλλαγές της εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας.
ΣΚΟΥΦΟΙ:
Έχουν γίνει απαραίτητο αξεσουάρ της νεανικής εμφάνισης για να τονίσουν τις ανταύγειες στα μακριά κυματιστά μαλλιά των κοριτσιών.
ΤΟΥΙΝΤ:
Οι ίσιες φούστες από αυτό το κλασικό ύφασμα κρατάνε τα πόδια ζεστά και αφήνουν περιθώρια στις μπλούζες και τις γόβες να συμπληρώσουν την κομψότητα του συνδυασμού.
ΥΒΡΙΔΙΑ:
Είναι τα πολυμορφικά ρούχα με φερμουάρ ή κουμπιά που το μήκος τους αυξομειώνεται, τα μανίκιά τους αφαιρούνται, ή η εσωτερική τους επένδυση βοηθά ένα σακάκι να λειτουργεί και ως αντιανεμικό.
ΦΕΡΜΟΥΑΡ:
Δίνουν τη σπορ λεπτομέρεια στα ρούχα πόλης για να συνδυαστούν με πλεκτές μπλούζες, κασκόλ με χοντρή πλέξη και φαρδιά εκδρομικά παντελόνια.
ΧΙΟΝΙ:
Ένα μπουφάν για σκι μπορεί να το χρειαστείτε και στις πρωινές βόλτες στην πόλη.
ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ:
Είναι συνδεδεμένος με τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας από τον οργανισμό μας. Τις ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες το σώμα μας κάνει περισσότερες καύσεις γι΄ αυτό και χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα αυτού του ιχνοστοιχείου.
Ω-3, Ω-6:
Είναι τα λιπαρά οξέα που λαμβάνουμε από τα παχιά ψάρια. Θωρακίζουν τον οργανισμό κατά των φλεγμονών και βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρείται ενυδατωμένη.
molibixarti
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. greeceland // 27 Ιανουαρίου 2010 στις 1:44 μ.μ.  

    Ωραιες Φωτογραφιες και οι Συμβουλες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2