aw2

Μια προσπάθεια καταγραφής νέου ρεκόρ με αλεξίπτωτο που κόβει την ανάσα επιδίωξε ένας Ούγγρος. Έπεσε από ύψος 300 μέτρων και πέρασε μέσα από έναν βράχο της κοιλάδας των νήσων, ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Νέας Ζηλανδίας με τα περίπου 150 διάσπαρτα μικρά νησιά.
Ο Laszlo Csizmadia ζει εδώ και επτά χρόνια στη Νέα Ζηλανδία και επιζητούσε την πρόκληση του ρεκόρ από την στιγμή που είδε τον βράχο σε μια καρτποστάλ. Επί τέσσερα χρόνια προσπαθούσε να οργανώσει το άλμα που θα τον βάλει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. «Η πρώτη φορά που είδα το σημείο ήταν σε μια καρτ ποστάλ. Τότε το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι θα είναι πραγματικά φοβερό να πετάξει μέσα από την φυσική τρύπα. Είναι ακριβώς το τέλειο μέγεθος,» είπε μιλώντας στην τηλεόραση της Νέας Ζηλανδίας.
Ο Csizmadia πήδηξε από ύψος 300 μέτρων και προσγειώθηκε στη θάλασσα περνώντας μέσα από τον βράχο με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων ανά ώρα. Ωστόσο η δύναμη του αέρα δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να καταφέρει να περάσει στην άλλη πλευρά, χάνοντας την ευκαιρία για καταγραφή νέου ρεκόρ. Ο ίδιος είπε ότι ήταν μια απίστευτη εμπειρία και δεν αποκλείει μια δεύτερη προσπάθεια για την κατάκτηση του ρεκόρ.
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2