aw2

Σαράντα τόνοι κρέας, ένα γιγάντιο, συνολικού βάρους 48 κιλών, σερβικό… χάμπουργκερ ή αλλιώς πλεσκαβίτσα και μισό εκατομμύριο επισκέπτες από τη Σερβία και χώρες του εξωτερικού, συνέθεσαν το "μωσαϊκό" του πρόσφατου, 20ου φεστιβάλ μαγειρικής, στο Λέσκοβατς. Το φεστιβάλ "δεσμεύει" τους διοργανωτές του, να αναζητούν "φρέσκες" ιδέες για την επόμενη διοργάνωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μάγειρες Μπόγιαν Τσβέτκοβιτς και Λιούμπισα Ντιόρτζεβιτς από το Λέσκοβατς, που εργάζονται σε εστιατόριο της πόλης, κατέρριψαν το δικό τους ρεκόρ, δημιουργώντας τον-κατά γενική ομολογία-γευστικότατο κεφτέ 48 κιλών, ο οποίος έγινε ανάρπαστος από τα πρώτα…δευτερόλεπτα.
Ενθουσιασμένος με την κατάρριψη του ρεκόρ, ο Μπόγιαν, χαριτολογώντας, μας είπε πως το γευστικό αυτό αριστούργημα, θα έπρεπε να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ, Γκίνες! Το φεστιβάλ, πρόσθεσε ο κ. Νεστόροβιτς, επαναβεβαίωσε τη "φήμη" του ως μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις μαγειρικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με επισκέπτες που ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.
Στα κυρίως πιάτα, εκτός της τεράστιας πλεσκαβίτσας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακά, σερβικά πιάτα και να πιουν κρασί από τους φημισμένους δρόμους του κρασιού της βαλκανικής αυτής χώρας.
enimerwsi-gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2