Για τους πλαστογράφους και για τους αγοραστές στην Αλβανία αυτή η υπόθεση ήταν δύσκολη. Η κυκλοφορία των διαβατήριων των χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε ήθελε μεγάλη προσοχή. Τα συγκεκριμένα διαβατήρια έπεφταν εύκολα στην αντίληψη των αρχών στην γειτονική χωρα. Όλα αυτά όμως μέχρι το 2004 που η Βουλγαρία εντάχθηκε στην Ε.Ε και τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα για όλους. Το βουλγαρικό διαβατήριο εξωτερικά μοιάζει κατά πολύ με το Αλβανικό. Γι΄αυτό, οι πλαστογράφοι έκαναν «χρυσές δουλειές» πλαστογραφώντας βουλγάρικες ταυτότητες. Έτσι έδιναν μια καλή ευκαιρία στους Αλβανούς υπήκοους που ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.
Μόνο που το λούνα παρκ δεν κράτησε για πολύ. Οι αλβανικές αρχές αφού είχαν εντοπίσει τους δράστες (πρόκειται για δύο άντρες) τους συνέλαβαν στο εργαστήριο τους, βρίσκοντας μέσα και όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Κατηγορούνται για "παραποίηση των δελτίων ταυτότητας, διαβατήρια ή θεωρήσεις", "παραγωγή εργαλείων για πλαστογραφία» και «πλαστογράφηση εγγράφων" σε συνεργασία.
Τα πλαστά διαβατήρια των κρατών μελών της Ε.Ε πωλούνται στη γειτονική χώρα σε διάφορες τιμές. Οι πλαστογράφοι «κάνουν καλή δουλεία», αφού μέχρι σήμερα κανένα κράτος μέλος της Ε.Ε δεν έχει ανακαλύψει πλαστά διαβατήρια ή τουλάχιστον όχι στην ποσότητα που κυκλοφορούν. Οι δύο άντρες που συνελήφθησαν είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2