aw2

Ινδοί κρατούμενοι που παρακολουθούν μαθήματα γιόγκα θα αποφυλακίζονται γρηγορότερα όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του κρατιδίου Μάντια Πραντές.
Ο λόγος είναι ότι τα μαθήματα θα τους βοηθούν να αποκτήσουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο ενώ παράλληλα μειώνουν την επιθετικότητά τους.
Στο κρατίδιο της κεντρικής Ινδίας, η ποινή ενός κρατουμένου μετά από τρεις μήνες εκμάθησης της άσκησης "χαιρετισμός στον ήλιο" καθώς επίσης ασκήσεων αναπνοής και ισορροπίας, θα μειώνεται κατά 15 ημέρες όπως δήλωσε ο Σαντζάι Μέιν, γενικός επιθεωρητής των φυλακών του Μάντια Πραντές.
"Η γιόγκα βοηθάει να διατηρεί κανείς τη φόρμα του, να ελέγχει τη συμπεριφορά του, το θυμό του και να μειώνει το στρες" τόνισε ο ίδιος. "Όταν ένας κρατούμενος παρακολουθεί μαθήματα γιόγκα και πληροί ορισμένες ακόμα προϋποθέσεις, θα αναθεωρείται η ποινή του" πρόσθεσε ο επιθεωρητής.
Σύμφωνα με τον Μέιν, η ποινή ενός κρατούμενου θα μειώνεται ακόμα περισσότερο εάν ο κρατούμενος παρακολουθεί επίσης μαθήματα λογοτεχνίας ή επιτυγχάνει σε σχολικές εξετάσεις. Περίπου 400 κρατούμενοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα της φυλακής της πόλης Γκβαλιόρ.
protothema
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2