aw2

Ο σεισμός που έπληξε την Τρίτη το Πορτ-ο-Πρενς, πρωτεύουσα της Αϊτής, έχει επηρεάσει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια παιδιά και εφήβους, πολλά από τα οποία έχουν τραυματιστεί ενώ άλλα έμειναν ορφανά, ανακοίνωσε η βρετανική ΜΚΟ "Save the Children".
Ο σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και η ανθρωπιστική καταστροφή που ακολούθησε είναι "μια βαθιά τραυματική εμπειρία για τα παιδιά της Αϊτής", προειδοποίησε ο Γκάρεθ Οουεν, υπεύθυνος για τη διαχείριση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μέσα στην οργάνωση.
"Εκτιμούμε σε δύο εκατομμύρια (τον αριθμό των παιδιών), που θα μπορούσαν να επηρεαστούν, και το τραύμα που υπέστησαν μπορεί να τους σημαδέψει τη ζωή", σημείωσε. Η ΜΚΟ ανησυχεί ιδιαίτερα για το γεγονός ότι πολλά παιδιά είναι υποχρεωμένα να περάσουν τη νύχτα στο δρόμο, ανάμεσα στα πτώματα. "Τα παιδιά είναι σε κατάσταση σοκ και διατρέχουν κίνδυνο. Πολλά από αυτά είναι ορφανά ή έχουν και τα ίδια τραυματιστεί. Θα πρέπει να νοσηλεύονται γρήγορα (...). Χιλιάδες άλλα δεν έχουν κανένα νέο από την οικογένεια τους και τους φίλους τους. Δεν μπορούν πλέον παρά να βασίζονται στον εαυτό τους για να επιβιώσουν", συνέχισε ο κ. Όουεν.
Οι αρχές της Αϊτής δεν έχουν δώσει επίσημο απολογισμό για τα θύματα της καταστροφής, σύμφωνα όμως με τον Πρωθυπουργό Ζαν Μαξ Μπελρίβ μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000.
nooz.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2