aw2

Έμεινε 17 χρόνια στη φυλακή όντας αθώος, και τελικά εχθές απελευθερώθηκε. Ο λόγος για τον 47χρονο Greg Taylor, ο οποίος είχε καταδικαστεί ως δολοφόνος και κατάφερε να αποδείξει, αν και καθυστερημένα, την αθωότητα του χάρη στο έργο μιας επιτροπής διερεύνησης της αθωότητας κρατουμένων. Πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία των ΗΠΑ που απαλλάχθηκε και αποφυλακίστηκε χάρη στο έργο της Επιτροπής Έρευνας για την Αθωότητα κρατουμένων.
Ο Taylor είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 1993 για τη δολοφονία μιας γυναίκας. Οι δικηγόροι του είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις που να τον συνδέουν με το έγκλημα και είχαν αμφισβητήσει την αξιοπιστία των μαρτύρων κατηγορίας. Ο κατηγορούμενος είχε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες έφεσης όταν η επιτροπή εξέτασε την υπόθεσή του και αποφάσισε, το Σεπτέμβριο του 2009, ότι όφειλε να την ερευνήσει.
Μετά τη νέα έρευνα για την υπόθεση του, το τριμελές πολιτειακό ακυρωτικό δικαστήριο κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση να αθωωθεί και να απελευθερωθεί. Στην ανακοίνωση της απόφασης ο Colon Whailabi, o δημόσιος κατήγορος της κομητείας Wake, πήγε στον Taylor, του έσφιξε το χέρι και ζήτησε συγγνώμη για την καταδίκη του.
tvxs.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

2 σχόλια

  1. greeceland // 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:59 π.μ.  

    Τραγικο να εισαι Αθωος και να σε βαλουν Φυλακη. Εστω καποια στιγμη Αθωοθηκε!!!!!!!!!!!!!!
    Καλημεεεεεεεεεεερα Φιλοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. the traveller // 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:37 μ.μ.  

    Καλημέρααα!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2