aw2

Υποχρεωμένοι να επιστρέψουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ είναι οι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς βουλευτές, όπως προέκυψε από τα τελικά συμπεράσματα ενός ανεξάρτητου ελέγχου που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.
Ο έλεγχος ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Βρετανία με τις βουλευτικές δαπάνες. Πραγματοποιήθηκε από τον πρώην ανώτερο αξιωματούχο σερ Τόμας Λεγκ, ο οποίος, καταγγέλλοντας ένα σύστημα «βασικά ελλιπές», θεωρεί παραβάτες 390 από τους 646 Βρετανούς βουλευτές, για μία περίοδο από το 2004 μέχρι το 2009 και τους ζητά να επιστρέψουν το συνολικό ποσό του 1,48 εκατομμυρίου ευρώ.
Από το ποσό αυτό πρέπει να εκπέσει το ποσό των 211.000 ευρώ, καθώς ένας πρώην δικαστής ο σερ Πολ Κένεντι είχε αποφασίσει να επικυρώσει 44 από τις 75 εφέσεις που είχαν ασκήσει ορισμένοι βουλευτές κατά του αποτελέσματος αυτής της έρευνας. Ο σερ Πολ είχε διοριστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων για να μελετήσει τις εφέσεις των βουλευτών.
Οι βουλευτές είχαν κατηγορηθεί ότι πλούτιζαν παράνομα, χρεώνοντας στους φορολογούμενους αυστηρά προσωπικές δαπάνες τους από ανοιχτήρια κονσερβών, λάμπες και σκυλοτροφές, μέχρι την αποπληρωμή στεγαστικών τους δανείων και τον καθαρισμό πισινών.
tvxs
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2