aw2

Την δημιουργία μιας νέας συμμαχίας η οποία θα έχει σαν στόχο την επίτευξη ενός ισχυρού χτυπήματος στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Apple, το App Store, ετοιμάζει μια μεγάλη ομάδα εταιρειών οι οποίες ασχολούνται με τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Σκοπός είναι η δημιουργία μιας "ανοικτής" πλατφόρμας, σχεδιασμένης να παρέχει εφαρμογές στους χρήστες κάθε συσκευής. Το σχέδιο αυτό, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του GSMA (GSM Association), θα προσπαθήσει να εξαλείψει το πρόβλημα της "κατακερματισμού” της αγοράς.
Μια "κατακερματισμένη αγορά" σημαίνει πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ανάπτυξη λογισμικού για κινητά τηλέφωνα πρέπει να επιλέγουν εξ αρχής για ποιόν "δουλεύουν". Σε αντίθετη περίπτωση, αναγκάζονται να προσαρμόζουν τις εφαρμογές του πολλές φορές και σε διαφορετικές πλατφόρμες. Το πρώτο βήμα της συμμαχίας θα είναι η "ένωση" όλων των κοινοτήτων που ασχολούνται με την ανάπτυξη λογισμικού, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κοινό σημείο εισόδου για developers που θέλουν να μπούν στον χώρο.
Με την δημιουργία του App Store, μέσα σε 18 μήνες πουλήθηκαν 3 δισεκατομμύρια εφαρμογές, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να πολλαπλασιαστεί με την παρουσίαση του iPad στην αγορά. Στην νέα συμμαχία συμμετέχουν από κοινού 24 εταρειίες, μεταξύ των οποίων οι κατασκευάστριες LG, Samsung, Sony Ericsson καθώς και οι πάροχοι AT&T, Bharti Airtel, China Mobile, MTN Group, NTT DoCoMo, Orange, Orascom Telecom, Telefonica και Vodafone.
techgr.com
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2