Στα χέρια πιάστηκαν βουλευτές του κυβερνώντος και του ακροδεξιού κόμματος στην Τουρκία, μετά από ειρωνικά σχόλια βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος για τη μαντήλα της συζύγου του Ερντογάν. Με αφορμή τη δήλωση του Ερντογάν ότι δεν επετράπη στη σύζυγό του Εμινέ η είσοδος σε στρατιωτικό νοσοκομείο επειδή φορούσε μαντήλα, ο Οσμάν Ντουρμούς σχολίασε: “Πώς δεν δέχεστε τη σύζυγο ενός πρωθυπουργού, που μάλιστα αποκαλείται από κάποιους μεσσίας;”.
Το σαρκαστικό σχόλιο του Ντουρμούς, που άγγιζε τη σύζυγο του πρωθυπουργού αλλά και τη δήλωση βουλευτή του κόμματος Ερντογάν που τον αποκάλεσε προφήτη, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ερντογάν.
“Δεν μπορείτε να βάζετε στο στόμα σας τη γυναίκα μου. Είναι ασέβεια, παραλογισμός, ανοησία και ανήθικο… Δεν μπορείς να κάνεις ψηφοθηρία χρησιμοποιώντας τη μαντήλα της γυναίκας μου!” τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Κοινοβουλίου, την ώρα που κάποιοι βουλευτές είχαν έρθει στα χέρια. Αποτέλεσμα του καυγά ήταν ένας βουλευτής να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκαν άλλοι δύο βουλευτές των οποίων έσπασαν τα γυαλιά. Την Τετάρτη, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το μέλος του κόμματός του που τον αποκάλεσε προφήτη θα απομακρυνθεί.
bananiagr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2