aw2

Οι αρχές και οι γιατροί προειδοποιούν όσους κάνουν δίαιτα στο Χονγκ Κονγκ να σταματήσουν να καταπίνουν ζωντανά σκουλήκια στο πλαίσιο μεθόδου αδυνατίσματος.
Το τμήμα Δημόσιας Υγείας κινητοποιήθηκε μετά από εντοπισμό ιστοσελίδων οι οποίες προσέφεραν προϊόντα που περιείχαν επικίνδυνα παράσιτα και μάλιστα..... ζωντανά, ως ιδανικό τρόπο απώλειας βάρους. Τα προϊόντα χρησιμοποιούσαν τους σκώληκες Ascaris, γιγαντιαίους εντεροσκώληκες που μπορεί να φθάσουν μέχρι 40 εκατοστά μήκος, να εγκατασταθούν στο έντερο και να γεννούν μέχρι και 200.000 αυγά ημερησίως.Ο εκπρόσωπος του τμήματος Δημόσιας Υγείας προειδοποιεί ότι η κατάποση των παρασίτων μπορεί να προκαλέσει έντονους πόνους στην κοιλιά, τυμπανισμό, έμετο, διάρροια και υποσιτισμό. "Η μόλυνση από το παράσιτο μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αποβεί μοιραία εάν προκληθούν σοβαρές επιπλοκές, απόφραξη του εντέρου ή της χοληφόρου, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και δυσλειτουργία του παγκρέατος", δήλωσε ο υγειονομικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε "οι σκώληκες έχουν τη δυνατότητα να εισβάλουν και σε άλλα ζωτικά όργανα, όπως οι πνεύμονες". "Η μόλυνση μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να εξοντώσει το παράσιτο. Ωστόσο μπορεί να απαιτηθεί και χειρουργική επέμβαση για να απομακρυνθούν οι σκώληκες εάν υπάρξουν κάποια εμπόδια", συνέχισε ο εκπρόσωπος.
Ο υγειονομικός εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ζητούν την ιατρική συμβουλή πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε δίαιτα και τόνισε ότι οι μόνοι φυσικοί, υγιεινοί και αποτελεσματικοί τρόποι απώλειας βάρους είναι μέσω σωστής και ελεγχόμενης διατροφής και τακτικής άσκησης.
ventetta
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2