aw2

Έχετε κατσαρά μαλλιά και πάντα ζηλεύατε τα ίσια και λεία μαλλιά. Μέχρι τώρα η μόνη λύση ήταν το πιστολάκι και η ισιωτική με συνέπειες αρνητικές για την υγεία των μαλλιών σας. Τωρα όμως Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο που ευθύνεται για τα κατσαρά μαλλιά το οποίο ανοίγει το δρόμο για να δημιουργηθεί ένα χάπι που θα έχει ουσιαστικά την ίδια λειτουργία με αυτή των συσκευών που ισιώνουν τα μαλλιά.
Η ανακάλυψη, που δημοσιεύτηκε στο “American Journal of Human Genetics” (Αμερικανικό Περιοδικό Ανθρώπινης Γενετικής) έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του Queensland, υπό τον καθηγητή Νικ Μάρτιν, επικεφαλής του Εργαστηρίου Γενετικής Επιδημιολογίας, σύμφωνα με τη βρετανική “Telegraph”.
Οι ερευνητές εντόπισαν ένα γονίδιο που θεωρούν ότι είναι το κυρίως υπεύθυνο για τη δημιουργία μπουκλών και το οποίο ήταν ήδη γνωστό ότι παίζει ρόλο στην ανάπτυξη των θυλακίων των τριχών των μαλλιών. Μια παραλλαγή αυτού του γονιδίου καθορίζει αν ένας άνθρωπος θα έχει ίσια ή κατσαρά μαλλιά.
miss24gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2