aw2

«Το Καρναβάλι του Ρίο, ειδικά για τους αλλοδαπούς, δεν είναι τίποτε άλλο από τρεις ημέρες ατέλειωτων μεθυσιών μαζί με ένα πλήθος ανθρώπων που δεν γνωρίζουν:μια εμπειρία που μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτηαν δεν ξέρεις κανέναν και είσαι μόνος σου εκεί. Το πλήθος είναι τόσο μεγάλο ώστε αν χάσεις τους φίλους σου δεν πρόκειται να τους ξαναβρείς. Αν δεν έχεις έστω έναν βραζιλιάνο γνωστό, αποκλείεται να περάσεις καλά. Δεν θα κάνεις σεξ με Βραζιλιάνες, δεν θα σου αρέσει η μουσικήούτε το τρελαμένο πλήθος και φυσικά ούτε η πολύ κακής ποιότητας μπίρα» γράφει για το Καρναβάλι του Ρίο ο Αμερικανός Ρους Βόρεκ, ο 31χρονος διάσημος μπλόγκερ που έγινε γνωστός γράφοντας τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες στον προσωπικό ιστότοπο που διατηρεί (www.rooshv.com). Ο κ. Βόρεκ αψήφησε τους κινδύνους και έζησε για λίγο καιρό στην Ντόνα Μάρτα, μια απ΄ τις πιο κακόφημες φαβέλες του Ρίο.
«Κοκαΐνη και Καρναβάλι πάνε μαζί.Εμποροι,αντί μόλις 4 ευρώ,πουλούν το εμπόρευμα τους, το λεγόμενο “παπελότες”, μέσα σε μικρούς φακέλους οι οποίοι περιέχουν “πο”, δηλαδή “σκόνη”.Κερδίζουν σε λίγες ημέρες όσα χρήματα βγάζουν όλη την υπόλοιπη χρονιά! Η αστυνομία είναι τόσο ελαστικήώστε τις ημέρες αυτές, αν σε συλλάβουν να κατέχεις κοκαΐνη,είναι πιθανό να σε αφήσουν να φύγεις, αν τους πείσεις πως την αγόρασες για προσωπική σου χρήση» υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» Γενς Γκλούσινγκ. «Λατρεύω την πόλη, τους ανθρώπους,τα πάντα.Απλώς θα πρέπει, προτού έλθεις στο Ρίο για το Καρναβάλι, να συμφωνήσεις με τον εαυτό σου ότι θα ακολουθήσεις αυστηρά κάποιους κανόνες, προκειμένου να μη βρεθείς σε κίνδυνο. Λόγου χάρηδεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να περπατάς μόνος σου στον δρόμο» τονίζει η 20χρονη Νορβηγίδα Αγκ Χόμο, λίγο αφότου κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα την κλοπή της φωτογραφικής της μηχανής σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες της πόλης κατά τη διάρκεια του περυσινού Καρναβαλιού.
Ο 29χρονος Βρετανός Αλι Γουότερς, που επισκέφτηκε το Ρίο τον Φεβρουάριο του 2008, τονίζει ότι «υπάρχουν παντού πορτοφολάδες, οπότε καλό θα ήτανκατά τη διάρκεια του Καρναβαλιούνα μην κουβαλάς πάνω σου πολλά λεφτά. Το μόνο πραγματικό πρόβλημα είναι η διαμονή σου, αφού εκείνες τις ημέρες μπορεί να πληρώσεις για ένα μικρό δωμάτιο σε έναν φθηνό ξενώνα ως και 700 δολάρια (σ.σ.: περίπου 500 ευρώ) για μία εβδομάδα. Αν εξαιρέσουμε όμως όλα αυτά, το Καρναβάλι του Ρίο είναι μια εμπειρία που επιβάλλεται να ζήσει κάθε άνθρωπος».
tovima.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2