aw2

Το διάσημο κτίριο των στούντιο της Άμπεϊ Ρόουντ στο Λονδίνο όπου οι Beatles έχουν ηχογραφήσει αρκετά από τα τραγούδια τους, θα χαρακτηριστεί διατηρητέο προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού, μετά από τις πολυάριθμες διαμαρτυρίες που δημιούργησαν οι φήμες για πιθανή πώληση του.
«Στα στούντιο της Άμπεϊ Ρόουντ έχουν δημιουργηθεί ορισμένα κομμάτια της μουσικής που βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου», υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Μάργκαρετ Χοτζ. Την Κυριακή, η δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ ανακοίνωσε ότι είχε λάβει μία προσφορά για την πώληση των θρυλικών στούντιο της Αμπεϊ Ρόουντ αλλά ότι αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση αυτή και να αναβιώσει τα στούντιο.
Το 1929, η ΕΜΙ αγόρασε το κτίριο της «οδού Αβαείου 3», ενώ άρχισε να λειτουργεί ως στούντιο ηχογραφήσεων το 1931. Στα 80 χρόνια της ιστορίας του Άμπεϊ Ρόουντ μερικά από τα πιο γνωστά άλμπουμ ηχογραφήθηκαν εκεί όπως το Sgt. Ρepper΄s Lonely Ηearts Club Βand των Beatles και το Dark Side of the Μoon των Ρink Floyd.
tvxs.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2