aw2

H British Airways έθεσε σε διαθεσιμότητα 15 αεροσυνοδούς επειδή σχολίαζαν στο Facebook μια λίστα απεργοσπαστών της εταιρείας, γράφει την Παρασκευή η εφημερίδα The Guardian.
H απόφαση έρχεται εν μέσω της ψηφοφορίας που πραγματοποιεί μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου το συνδικάτο Bassa των ιπτάμενων πληρωμάτων, προκειμένου να αποφασίσει αν θα απεργήσει για τις αλλαγές που επιβάλλει η BA στις εργασιακές πρακτικές. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας αεροσυνοδός απέκτησε μια λίστα με 40 πιλότους που δήλωσαν πρόθυμοι να εργαστούν ως αεροσυνοδοί στη περίπτωση απεργίας. Τα 12 μέλη του πληρώματος καμπίνας, μαζί με ακόμα 32 μέλη της Bassa των οποίων τα ονόματα απαιτεί τώρα να μάθει η ΒΑ, δεν δημοσίευσαν στο Facebook την επίμαχη λίστα, φέρονται όμως να σχολίαζαν τους επίδοξους απεργοσπάστες. Ορισμένοι πάντως δηλώνουν ότι δεν διάβασαν καν τη λίστα, απλώς ήταν «φίλοι» των υπαλλήλων που κατηγορήθηκαν για τη σύνταξή της.
Η BA δήλωσε ότι ερευνά αναφορές για «ανάρμοστα σχόλια» στο Facebook και για «υπαλλήλους που δέχονταν απειλές». Δεν έδωσε όμως διευκρινίσεις για την έρευνα. Η Bassa, που αριθμεί περίπου 12.000 μέλη, κατηγορεί τώρα την εταιρεία για τακτικές εκφοβισμού.
πηγή
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. greeceland // 13 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:21 π.μ.  

    Ενδιαφερον, εχθες ειχαμε την μαθητρια που ειχε λογαριασμο στο face book και σχολιαζε μια Καθηγητρια της και της αλλαξανε σχολειο, σημερα αυτο. Οταν σχολιαζεις Επωνημα εχεις αυτον τον κυνδινο

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2