Ξεχάστε τις αλοιφές για τα μπιμπίκια ή το Botox για τις ρυτίδες. Μια νέα εφαρμογή του iPhone, η AcneApp, υπόσχεται να εξαφανίσει ρυτίδες, σπυράκια και άλλες ατέλειες στο δέρμα του προσώπου σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι περισσότερο από το να… μιλάτε στο τηλέφωνο!
Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον αμερικανό δερματολόγο Γρεγκ Πίρσον και χρησιμοποιεί μπλε φως με μήκος κύματος 420 νανομέτρων και κόκκινο φως 550 νανομέτρων, που βοηθούν στο να σκοτωθούν τα βακτήρια και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η παραγωγή υγιούς κολλαγόνου του δέρματος.
Η εφαρμογή, που είναι σχεδόν δωρεάν (κοστίζει μόλις 1,99 δολάρια), «δουλεύει» στο δέρμα του προσώπου, την ώρα που ο χρήστης έχει το «έξυπνο» τηλέφωνό του (iPhone ή iPod Touch) κοντά στο πρόσωπο του, καθώς μιλάει.
Όπως παραδέχτηκε ο αμερικανός δερματολόγος, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το βρετανικό Τύπο, η εφαρμογή θα πρέπει να υποστεί περισσότερες κλινικές δοκιμές για να καταδειχτεί ο βαθμός αποτελεσματικότητάς της, όμως δήλωσε «γοητευμένος από την προοπτική οι χρήστες να μπορούν δυνητικά να θεραπεύουν την ακμή τους, ενώ μιλάνε στο τηλέφωνο».
Όμως η ελληνικής καταγωγής δερματολόγος της Ν.Υόρκης Μ.Αλεξιάδη-Αρμενάκα εξέφρασε το σκεπτικισμό της, δηλώνοντας πως, σύμφωνα με τα πορίσματα των διαθέσιμων μελετών, ο συνδυασμός μπλε και κόκκινου φωτός έχει γενικά χαμηλή αποτελεσματικότητα στην θεραπεία της ακμής. Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχία για πιθανές παρενέργειες από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ το τηλέφωνο χρησιμοποιείται για αρκετή ώρα.
chemist.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2