aw2

Τυρί, αξίας 1.000 ευρώ ανά κιλό, παράγει φάρμα παραγωγής προϊόντων από γάλα γαϊδάρας! H φάρμα βρίσκεται στο πάρκο Ζασάβιτσα, στην περιοχή Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας. Εκατό γαϊδάρες φιλοξενούνται στη φάρμα. Από πέρυσι οι υπεύθυνοι ανέλαβαν μια ιδιαίτερη επιχειρηματική πρωτοβουλία. Αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το γάλα του συμπαθούς τετράποδου για να φτιάξουν τυρί.
Ο επικεφαλής της φάρμας, Σλόμπονταν Σίμπιτς τόνισε "Το κόστος είναι υψηλό" και πρόσθεσε πως "για την παραγωγή ενός κιλού τυριού, χρειάζονται 25 λίτρα γάλα γαϊδάρας και διευκρίνισε πως το τυρί παράγεται κατόπιν παραγγελίας". Σύμφωνα με τον Σίμπιτς "η διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας του γάλακτος δεν είναι τόσο απλή όσο ενδεχομένως να ακούγεται και απαιτεί συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, υπομονή και, βέβαια, αγάπη για τα γαϊδουράκια, τα οποία αποτελούν και την "πηγή" τροφοδοσίας της γραμμής παραγωγής όλων των προϊόντων".
"Το τυρί από γάλα γαϊδάρας έχει ιδιαίτερη γεύση και δεν περιέχει συντηρητικά" τονίζει ο Σλόμπονταν, ενώ στην ερώτηση εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο εξαγωγής του τυριού, απάντησε "είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για μια τέτοια εξέλιξη, καθώς προς το παρόν, το προϊόν παράγεται έπειτα από παραγγελίες".
Το Πάρκο Ζασάβιτσα, είναι ένας από τους "γηραιότερους" στη Σερβία και την Ευρώπη οικολογικός μη κυβερνητικός οργανισμός και δέχεται επισκέπτες, τόσο από τη Σερβία όσο και από το εξωτερικό.
news247.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2