Τα χρώματα και τι αποκαλύπτουν!

Αναρτήθηκε από Peiratis | 8:59 π.μ. | | 0 σχόλια »

Τα χρώματα αποκαλύπτουν την ψυχολογία μας και διεγείρουν τις αισθήσεις μας. Διαλέγουμε χρώμα για το τι ρούχα θα φορέσουμε, για το πως θα βάψουμε τους χώρους του σπιτιού μας, ονειρευόμαστε χρώματα, επιλέγουμε χρώματα ακόμη και στο φαγητό μας.
Όπως θα έχετε παρατηρήσει και εσείς, η επιλογή ενός χρώματος σχετίζεται άμεσα με την ψυχολογική μας διάθεση αλλά και με την φυσική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
Η χρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπεία που μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τα ψυχικά και σωματικά μας προβλήματα. Τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, διεγείρουν τις αισθήσεις μας και μπορούν να επιδράσουν θετικά ή αρνητικά στην ψυχική μας διάθεση αλλά και τα σωματικά προβλήματα.
Μεγάλη σημασία έχει το χρωματικό μας περιβάλλον στο σπίτι και την εργασία. Δηλαδή τα χρώματα που έχουν οι τοίχοι μας, τα ρούχα μας, τα σεντόνια μας, οι λάμπες.
Τι συμβολίζει όμως το κάθε χρώμα ξεχωριστά;

Το μπλε ηρεμεί και χαλαρώνει. Εκφράζει εμπιστοσύνη, ηρεμία, γαλήνη, λογική και αφοσίωση.

Το
πράσινο δίνει αισιοδοξία, δύναμη και αντοχή. Εκπροσωπεί την αρμονία, την ελπίδα, την χαλάρωση και την ισορροπία

Το
πορτοκαλί λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό, βελτιώνει την ψυχική διάθεση.

Το
κόκκινο ενεργοποιεί τις πέντε αισθήσεις και δημιουργεί διάθεση για δράση. Είναι σύμβολο δύναμης, επιβίωσης, οργής, πάθους και επικοινωνίας.

Το
κίτρινο διεγείρει πνευματικά και βοηθά το μυοσκελετικό σύστημα. Συμβολίζει αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, αντίληψη και δημιουργικότητα.

Το
ροζ βοηθά στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων.

Το
άσπρο βοηθά στον εξαγνισμό και στην εξισορρόπηση. Συμβολίζει την αγνότητα, την καθαρότητα, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη και ηρεμία.

Το
καφέ προσφέρει χαλάρωση.

Τέλος το
μαύρο απορροφά την περισσευούμενη ενέργεια. Εκφράζει φόβο, κατάθλιψη, ψυχρότητα.
pournari
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2