aw2

Kαθώς εντείνεται καθημερινά η κατακραυγή της κοινής γνώμης για το πολυδιάστατο σκάνδαλο παιδοφιλίας το οποίο ταλανίζει τις τελευταίες εβδομάδες τους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το Βατικανό υποδέχθηκε προ ημερών με ανακούφιση τη δημόσια τοποθέτηση του επίσημου εξορκιστή του, πατέρα Γκαμπριέλε Aμορθ, για τα... βαθύτερα αίτια της ανατριχιαστικής υπόθεσης. Αναφερόμενος στους «τερατόμορφους» ιερωμένους που επί χρόνια κακοποιούσαν σεξουαλικά ανήλικους τροφίμους, ο 85χρονος κληρικός και ευρύτερα γνωστός ως Δον Γκαμπριέλε θεωρεί ότι οι δράστες υπήρξαν ούτε λίγο ούτε πολύ θύματα, ενδίδοντας στους... πειρασμούς του σατανά. Οι προσβλητικές για τη νοημοσύνη της πλειονότητας της κοινής γνώμης απόψεις του πιο πολυάσχολου εξορκιστή της Ευρώπης έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας εκ νέου το λαϊκό αίσθημα.
Εργο του σατανά χαρακτήρισε την εντεινόμενη κρίση στους ιερατικούς κόλπους με αφορμή το σκάνδαλο παιδοφιλίας, στο οποίο έχει εμπλακεί τις τελευταίες ημέρες και το όνομα του Πάπα Βενέδικτου, υποστηρίζοντας ότι ο διάβολος έχει εισχωρήσει στους διαδρόμους του Βατικανού... Επιχειρώντας μια σύγκριση του σημερινού κόσμου με εκείνο της παιδικής και νεαρής του ηλικίας, ο πατέρας Aμορθ κάνει λόγο για απολεσθείσες αξίες, επικρίνοντας τη νεολαία για την απομάκρυνσή της από τις παραδοσιακές οικογενειακές ρίζες και την επιλογή της να τις αντικαταστήσει με τις αρνητικές επιρροές της τηλεόρασης, του Iντερνετ ή του αποκρυφισμού...


Διαβολικά τεχνάσματα
Αναφερόμενος στον διάβολο και στους δαίμονες «υπασπιστές» του, ο εξορκιστής - πατέρας Aμορθ επισημαίνει ότι έχουν παντελή έλλειψη χιούμορ, γεγονός ωστόσο που δεν τους εμποδίζει, όπως τονίζει, να καταφεύγουν κατά καιρούς σε διάφορα τεχνάσματα.
Ο υπερήλικας κληρικός υποστηρίζει ότι οι δαιμονισμένοι είθισται να χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια του εξορκισμού γλώσσες που δεν γνωρίζουν, όπως επί παραδείγματι την Αραμαϊκή, με την οποία εκφραζόταν ο Χριστός.
«Ορισμένες φορές η γλώσσα τους είναι ακατάληπτη. Κάποτε ρώτησα έναν δαίμονα σε ποια γλώσσα μιλούσε και αυτός μου απάντησε: στη σατανική γλώσσα», εξηγεί στους «Times» του Λονδίνου ο πατέρας Aμορθ. Σε πολλές των περιπτώσεων, οι δαιμονισμένοι είθισται να επιτίθενται εναντίον του με... εμέσματα, ενώ συχνά «καθαρίζουν» τα σωθικά τους από διάφορα αντικείμενα, όπως καρφιά ή κομμάτια γυαλιού.
Ο Δον Γκαμπριέλε αποκαλύπτει ότι διαθέτει μια πλούσια συλλογή από τέτοιου είδους «λάφυρα», της οποίας το βάρος υπερβαίνει τα δύο κιλά...
«Με τον καιρό συνηθίζεις. Μια φορά τελούσα έναν εξορκισμό σε μια γυναίκα, η οποία κατάφερε να με χτυπήσει στο πρόσωπο με έναν χείμαρρο εμεσμάτων, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στην άλλη άκρη του δωματίου, κάτι που είναι σωματικώς αδύνατο», προσθέτει μεταξύ άλλων ο επίσημος εξορκιστής του Βατικανού.
Σε 24 χρόνια αδιάκοπης «δουλειάς» έχει πραγματοποιήσει 70.000 εξορκισμούς
Ο επίσημος εξορκιστής του Βατικανού, πατέρας Aμορθ, έχει αντιμετωπίσει σε διάστημα 24 ετών περισσό­τερες από 70.000 περιπτώσεις δαιμονοληψίας, πραγματοποιώ­ντας ισάριθμούς εξορκισμούς. Σε νεαρή μάλιστα ηλικία, εκτελούσε 15 έως 16 εξορκι­σμούς ημερησίως, ενώ εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να «εργάζεται» επτά ημέρες την εβδομάδα, μη εξαιρουμένων των εορτών και των αργιών, ενώ η ατζέντα των ραντεβού του είναι πλήρης για τους προσεχείς δύο μήνες.
Ο 85χρονος κληρικός προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, ωστόσο υπάρχουν φορές που οι γονείς ή τα συγγενικά πρόσωπα του «ασθενούς» τού προσφέρουν μετά το πέρας της τελετής κάποιο συμβολικό χρηματικό ποσό, περίπου 20 ευρώ, το οποίο ο Aμορθ το δέχεται, υπό τον όρο ότι προσφέρεται για το φιλόπτωχο ταμείο της εκκλησίας.
πηγή
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. greeceland // 22 Μαρτίου 2010 στις 10:49 π.μ.  

    Kαλη σσας Ημερα!!!! Διαβασα, οτι ο Παπας θα ζητηση Συγνωμη απο τους πιστους του, για αυτο το σκανδαλο!!
    Ας Ελπισουμε να μην γινονται Αυτα και απο ιερομενους!!!! Κριμα, ειναι, εαν κατι εμεινε ειναι η πιστη!!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2