aw2

Πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι αποκτά απόρρητες πληροφορίες έναντι αμοιβής.
Όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Εμπορίου, Στίβεν Μπάιερς, σε δημοσιογράφους που έφεραν μαζί τους κρυφή κάμερα, έναντι πέντε χιλιάδων λιρών την ημέρα είναι σε θέση να αποκτά απόρρητες πληροφορίες από τη Ντάουνινγκ Στριτ και να βοηθά εταιρείες που εμπλέκονται σε καρτέλ διαμόρφωσης τιμών να παρακάμπτουν το νόμο.
Ακόμα, ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι στο παρελθόν είχε καταφέρει να πείσει τον νυν υπουργό Μεταφορών να τερματίσει μία συμφωνία εκμετάλλευσης σιδηροδρομικών συνδέσεων για λογαριασμό μίας εταιρείας που τον είχε προσλάβει, ενώ είχε συμβάλλει έναντι αμοιβής και στην αλλαγή των κανονισμών για τα στοιχεία που αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων.
Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο κ. Μπάιερς δήλωσε ότι υπερέβαλε στα όσα είπε και ζήτησε ο ίδιος τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί ότι δεν έχει παραβεί τον κώδικα συμπεριφοράς των Βρετανών βουλευτών.
Ανάλογες καταγγελίες αποκαλύφθηκαν και σε βάρος των πρώην υπουργών Πατρίσια Χιούιτ και Τζεφ Χουν, που απορρίπτουν τις κατηγορίες σε βάρος τους.
Τα τρία μεγάλα κόμματα αντέδρασαν λέγοντας ότι είναι ανάγκη να γίνουν πιο αυστηροί οι κανόνες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες βουλευτών και πρώην υπουργών.
skai.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2