aw2


Ενοχλημένη από την χρήση της τεχνολογίας για την καταστροφή του γνωστού αγάλματος του Χριστού που υπάρχει στο Ρίο της Βραζιλίας, φαίνεται πως είναι η Καθολική Εκκλησία της χώρας. Σύμφωνα με τον συνήγορο της Αρχιεπισκοπής, Claudine Dutra, ο οποίος συμμετέχει στην υπόθεση, η εκκλησία μηνύει την Columbia Pictures για μη εξουσιοδοτημένη χρήση της εικόνας του αγάλματος αυτού στην ταινία "2012", μια ταινία η οποία σημείωσε εισπρακτική επιτυχία και παρουσιάστηκε στις σκοτεινές αίθουσες την περασμένη χρονιά.
Το "2012", το οποίο αφηγείται την προφητεία των Μάγια και την καταστροφή του κόσμου το 2012, παρουσιάζει σε μια σκηνή την καταστροφή του αγάλματος του Χριστού από ένα γιγάντιο κύμα. Ουσιαστικά, η Αρχιεπισκοπή μηνύει το γνωστό στούντιο για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Το μεγάλων διαστάσεων άγαλμα του Χριστού το οποίο τον παρουσιάζει με σηκωμένα τα χέρια, κατασκευάστηκε το 1931 από τον Paul Landowski, έναν Γάλλο καλλιτέχνη Πολωνικής καταγωγής. Όταν αυτός πέθανε το 1961, τα πνευματικά δικαιώματα του αγάλματος πέρασαν στα χέρια της Βραζιλιάνικης Καθολικής εκκλησίας, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το 2032, οπότε και θα μετατραπούν σε δημοσίου δικαίου.
Όπως τόνισε ο συνήγορος, "η αρχιεπισκοπή αρνήθηκε την χρήση του θρησκευτικού αυτού συμβόλου στην συγκεκριμένη ταινία, αλλά η Columbia Pictures αγνόησε την απαγόρευση. Ζητάμε από την εταιρεία να παραδεχθεί δημοσίως πως δεν επιθυμούσε να προκαλέσει "βλάβη". Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς είναι το εύρος της ζημιάς που υπήρξε. Αυτό είναι θέμα που θα το κοιτάξει ειδικός". Όπως είπε ο Dutra, η Αρχιεπισκοπή επιτρέπει την χρήση του αγάλματος στο 99% των περιπτώσεων. Δεν ήθελε να δώσει την άδεια της όμως στην καταστροφή του μέσω οπτικών εφέ.
Η δύο πλευρές βρίσκονται σε συνομιλίες από τον Δεκέμβριο.
techgr.com
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2