Η απόφαση ενός Ισραηλινού στρατιώτη να δημοσιοποιήσει στο Facebook λεπτομέρειες για επικείμενη έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στα παλαιστινιακά εδάφη, οδήγησε σε ακύρωση της επίθεσης.
Σύμφωνα με όσα έγραψε η εφημερίδα «Χααρέτζ», ο στρατιώτης έγραψε στο status του στο Facebook ότι η μονάδα του ετοιμάζεται να κάνει έφοδο σε χωριό της Δυτικής Όχθης κοντά στη Ραμάλα: «Την Τετάρτη καθαρίζουμε την Κατάν και την Πέμπτη, Θεού θέλοντος, επιστρέφουμε σπίτι», έγραψε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο στρατιώτης, ο οποίος ανέφερε επίσης το όνομα της μονάδας του και την ώρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η επίθεση. Τον στρατιώτη κατέδωσαν στις στρατιωτικές αρχές… οι «φίλοι» του στο Facebook.
Στρατοδικείο
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατιώτης, ο οποίος είναι μέλος επίλεκτης μονάδας της αεροπορίας, πέρασε από στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση. Πολλοί Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο φωτογραφίες που πήραν εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη στρατιωτική τους θητεία και την εφεδρεία τους, παρά τη στρατιωτική απαγόρευση για λήψη φωτογραφιών στις βάσεις χωρίς επίσημη άδεια.
Πρόσφατα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διέταξε τους στρατιώτες που υπηρετούν σε ευαίσθητες επίλεκτες μονάδες να αποσύρουν όλες τις φωτογραφίες τους από το Facebook. «Ο ισραηλινός στρατός γνωρίζει τους κινδύνους που έχουν σχέση με τη χρήση του Διαδικτύου και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίζει τη δημοσίευση ευαίσθητου υλικού από την εκπαίδευση των στρατιωτών και τη ζωή τους στο στρατόπεδο» κατέληξε ο εκπρόσωπος του στρατού.
blogareis
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2