aw2

Ανταλλαγή χρημάτων μέσω Facebook!!

Αναρτήθηκε από Peiratis | 5:05 μ.μ. | , | 0 σχόλια »

Μια νέα εφαρμογή, με την ονομασία Buxter, επιτρέπει πλέον στα μέλη του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, του Facebook, να κάνουν μεταξύ τους απευθείας χρηματικές συναλλαγές, προς το παρόν με μικρο-ποσά. Οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν σε ευρώ ή δολάρια και τον επόμενο μήνα θα προστεθεί και η στερλίνα.
Η εταιρεία που δημιούργησε το Buxter, είναι η βρετανική ClickandBuy, που διαθέτει μια διαδικτυακή υπηρεσία online πληρωμών, σύμφωνα με το BBC. Περισσότεροι από 13 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον.. κόσμο ήδη έχουν λογαριασμούς σε αυτή την υπηρεσία. Για να χρησιμοποιήσει κανείς την εφαρμογή Buxter, πρέπει πρώτα να ανοίξει λογαριασμό στο ClickandBuy.
Οι συναλλαγές στο Facebook μεταξύ λογαριασμών του Buxter είναι δωρεάν, όμως ο χρήστης χρεώνεται προμήθεια 1,9% (ελάχιστο ποσό τα 2 ευρώ ή τα 3 δολάρια) για να μεταφέρει χρήματα αλλού, π.χ. σε ένα τραπεζικό λογαριασμό.
«Οι άνθρωποι μοιράζονται το προφίλ τους, τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες τους στο Facebook, έτσι το ερώτημα είναι γιατί να μην μοιράζονται και τα χρήματά τους;», δήλωσε εκπρόσωπος του ClickandBuy.
Η εφαρμογή Buxter έχει σχεδιαστεί μόνο για μικρο-ποσά (μέχρι 50 ευρώ μπορούν να βρίσκονται σε κάθε λογαριασμό του χρήστη) και οι χρηματικές συναλλαγές μπορούν να γίνονται μόνο μεταξύ ανθρώπων που είναι φίλοι στο Facebook.
Σύμφωνα με το ClickandBuy, ο στόχος δεν είναι η νέα υπηρεσία να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς το τραπεζικό σύστημα, αλλά οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν το Facebook για να πληρώνουν ο ένας τον άλλο πράγματα όπως ένα εισιτήριο κινηματογράφου ή το μερίδιο καθενός σε ένα λογαριασμό εστιατορίου.
trelokouneli
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2