Διέξοδο στον τζόγο βρίσκουν ολοένα και περισσότεροι Ελληνες, ενώ διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των νέων που είναι «κολλημένοι» με το Ιντερνετ. Ο τζόγος τείνει να γίνει το... εθνικό σπορ των Ελλήνων, και αυτό φαίνεται από τον αριθμό όσων περνούν το κατώφλι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) ζητώντας απεξάρτηση.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο στη μονάδα απεξάρτησης από αλκοόλ, φάρμακα και τυχερά παιχνίδια «Μέθεξις» του ΨΝΘ ψυχίατρο Ιωάννη Γρηγορίου, ο αριθμός των εξαρτημένων από τυχερά παιχνίδια μεγαλώνει διαρκώς. Ως το 1999 αποτελούσαν ποσοστό μικρότερο από το 2,3% όσων προσέρχονταν στη μονάδα, ενώ σήμερα ξεπερνούν το 16%. Το αλκοόλ πάντως εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα των καταχρήσεων στη χώρα μας, με ποσοστό 65%, ενώ τα τελευταία χρόνια καταγράφεται και αύξηση των εξαρτημένων από το Ιντερνετ. Μάλιστα, σε μια νέα υπηρεσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που απευθύνεται σε «κολλημένους» με το Διαδίκτυο επικρατεί το... αδιαχώρητο, καθώς τους τελευταίους δύο μήνες έχουν ζητήσει τη βοήθεια του ψυχιάτρου σαράντα πέντε φοιτητές. Σύμφωνα με τον καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Ιωάννη Γκιουζέπα, πρόκειται για νεαρούς που κάνουν κατάχρηση του Ιντερνετ. Οι περισσότεροι είναι φοιτητές σχολών θετικών επιστημών που εθίζονται στο Διαδίκτυο λόγω των σπουδών τους οι οποίες απαιτούν συνεχή επαφή με το Ιντερνετ. Ενα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι στους εξαρτημένους από το Διαδίκτυο ανήκουν πλέον και συνταξιούχοι που εθίζονται στα τυχερά παιχνίδια και τις γνωριμίες.
kakopouliΤα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο στη μονάδα απεξάρτησης από αλκοόλ, φάρμακα και τυχερά παιχνίδια «Μέθεξις» του ΨΝΘ ψυχίατρο Ιωάννη Γρηγορίου, ο αριθμός των εξαρτημένων από τυχερά παιχνίδια μεγαλώνει διαρκώς. Ως το 1999 αποτελούσαν ποσοστό μικρότερο από το 2,3% όσων προσέρχονταν στη μονάδα, ενώ σήμερα ξεπερνούν το 16%. Το αλκοόλ πάντως εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα των καταχρήσεων στη χώρα μας, με ποσοστό 65%, ενώ τα τελευταία χρόνια καταγράφεται και αύξηση των εξαρτημένων από το Ιντερνετ. Μάλιστα, σε μια νέα υπηρεσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που απευθύνεται σε «κολλημένους» με το Διαδίκτυο επικρατεί το... αδιαχώρητο, καθώς τους τελευταίους δύο μήνες έχουν ζητήσει τη βοήθεια του ψυχιάτρου σαράντα πέντε φοιτητές. Σύμφωνα με τον καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Ιωάννη Γκιουζέπα, πρόκειται για νεαρούς που κάνουν κατάχρηση του Ιντερνετ. Οι περισσότεροι είναι φοιτητές σχολών θετικών επιστημών που εθίζονται στο Διαδίκτυο λόγω των σπουδών τους οι οποίες απαιτούν συνεχή επαφή με το Ιντερνετ. Ενα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι στους εξαρτημένους από το Διαδίκτυο ανήκουν πλέον και συνταξιούχοι που εθίζονται στα τυχερά παιχνίδια και τις γνωριμίες.
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου