aw2

Έρευνα διετάχθη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, για να διπιστωθεί πώς επετράπη σε ένα παιδί να κατευθύνει τους πιλότους από τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.
Ηχητική ταινία κατέγραψε το παιδί να κατευθύνει αρκετά αεροπλάνα κατά την απογείωση. Σε ένα απόσπασμα ακούγεται το παιδί να λέει: «JetBlue 171 επικοινώνησε με τον πύργο». Ο πιλότος απαντά: «ελήφθη JetBlue 171, καταπληκτική δουλειά». Το παιδί βρισκόταν κατά τα φαινόμενα με τον πατέρα του, πιστοποιημένο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Ο ενήλικας ακούγεται αργότερα να λέει γελώντας: «Αυτά έχουμε όταν τα παιδιά δεν είναι στο σχολείο». Σε ένα άλλο απόσπασμα ο μικρός αναφέρει: «MS 4-0-3, επικοινώνησε με τον πύργο». Και προσθέτει «adios, amigo». Ο πιλότος απαντά: «Adios, amigo».
Οι πιλότοι που ακούγονται στο ηχητικό απόσπασμα δεν φαίνεται να ανησυχούν που λαμβάνουν οδηγίες από ένα παιδί. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου όταν πολλοί μαθητές της Νέας Υόρκης βρίσκονταν σε διακοπές μίας εβδομάδας. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα οι εργαζόμενοι που είχαν συμμετοχή στο περιστατικό δεν ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία. «Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και δεν ανταποκρίνεται στο βαθμό επαγγελματισμού που αναμένεται από όλους τους εργαζόμενους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της FAA. Από πλευράς της η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας επισημαίνει ότι το επεισόδιο «δεν είναι ενδεικτικό των υψηλότατων επαγγελματικών κριτηρίων» των ελεγκτών.
mediasoup
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2