aw2

Πρότυπη οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης ναρκωτικών είχαν στήσει δύο αδέλφια στον Πύργο, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ένα θερμοκήπιο με χασίς στην ταράτσα του σπιτιού τους. Ο 47χρονος και ο 49χρονος που συνελήφθησαν χθες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Ηλείας για να απολογηθούν. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως εδώ και αρκετό διάστημα τα δύο αδέλφια διαθέτουν σε τοξικομανείς χασίς και τους είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση. Χθες το απόγευμα στον δρόμο σταμάτησαν τον 47χρονο όπου διαπίστωσαν πως είχε πάνω του μικροποσότητα χασίς και φύλλα φυτού. Αμέσως κατάλαβαν ότι κάπου είχε φυτεία και πήγαν σπίτι του που βρίσκεται σε πολύσυχναστο δρόμο του Πύργου και προχώρησαν σε έρευνα όπου βρήκαν 70 γραμμάρια χασίς περίπου με φύλλα και μικροποσότητα σπόρων. Στην συνέχεια έκαναν έρευνα στο σπίτι του 49χρονου αδελφού του όπου βρήκαν 10,8 γρ χασίς και μικροποσότητα σπόρων. Για δεύτερη ερεύνησαν στους χώρους του σπιτιού του 47χρονου και διαπίστωσαν ότι στην ταράτσα είχαν στήσει θερμοκήπιο για την παραγωγή φυτών.


Μάλιστα στο χώρο αυτό, όπως εκτιμά η αστυνομία, είχαν τοποθετηθεί τα 96 πλαστικά κυπελάκια με μικρά φυτά που βρήκαν πεταμένα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πέταξε η σύντροφος του 47χρονου όταν η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του 49χρονου στην Κατακόλου.
Επίσης βρήκαν στον χώρο αυτό 27 φυτά ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας και είδη ποτίσματος. Μάλιστα το θερμοκήπιο ήταν καλυμμένο με ελενίτ ενώ στην σκεπή είχαν τοποθετήσει πλέξι γκλας για να αυξάνει η θερμότητα και να μπορούν να μεγαλώσουν γρήγορα τα φυτά ενώ για την διατήρηση της θερμοκρασίας σε ικανοποιητικά επίπεδα χρησιμοποιούσαν λαπτήρες και ανεμιστήρες.
Σήμερα οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα ο οποίος αφού τους ασκήσει ποινική δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών θα τους παραπέμψει στον Ανακριτή για να απολογηθούν.
(Ρεπορτάζ του Παναγιώτη Παυλόπουλου από την εφημερίδα Πατρίς του Πύργου)
Πηγή: patrisnews.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2