aw2

Πέντε Ελληνες βαρόνοι της κόκας!

Αναρτήθηκε από Peiratis | 4:10 μ.μ. | | 0 σχόλια »

Τους πέντε Ελληνες βαρόνους του κολομβιανού καρτέλ κοκαΐνης που φέρνουν κάθε χρόνο 250 τόνους «λευκού θανάτου» στην Ευρώπη από τη Λατινική Αμερική αναζητούν οι διωκτικές αρχές, με στόχο να εξαρθρώσουν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εspresso», οι ευρωπαϊκές αστυνομίες κινητοποιήθηκαν μετά από επείγον σήμα της κορυφαίας υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών στον κόσμο, της αμερικανικής DEA. Σύμφωνα με το σήμα των Αμερικανών, τουλάχιστον πέντε Ελληνες οργανώνουν τη μεταφορά του λευκού θανάτου από τα βάθη της ζούγκλας της Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη. Αγοράζουν σαπιοκάραβα και τα μετατρέπουν σε «γέφυρες» μεταφοράς τόνων κοκαΐνης προς τα ισπανικά και αφρικανικά παράλια. Τα ταξίδια της άσπρης σκόνης είναι γνωστά στις διωκτικές αρχές, ωστόσο ο εντοπισμός των Ρωμιών εφοπλιστών είναι ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς τα πλοία αυτά ανήκουν σε εταιρείες offshore.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που επιδίδονται στο κυνήγι των βαρόνων της κόκας και των συνεργατών τους σε όλο τον κόσμο με την υψηλή τεχνολογία που διαθέτουν συγκεντρώνουν στοιχεία για τη δραστηριότητα των καρτέλ (η οποία το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα έντονη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν στο αρχηγείο της DEA). Γι’ αυτό στις διωκτικές αρχές τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός.


Τα δρομολόγια
Τα φορτία με την κόκα ξεκινούν από την Κολομβία, φτάνουν οδικώς στο Περού και στη συνέχεια στον ποταμό Ορινόκο (που διασχίζει την απροσπέλαστη ζούγκλα) φορτώνονται στα καράβια. Αρκετά από αυτά τα βαπόρια, που μέσω του Ατλαντικού κατευθύνονται στην Ισπανία και την Αφρική, είναι των Ελλήνων συνεργατών του καρτέλ της Μπογκοτά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τρεις από τους εμπλεκόμενους Ελληνες στο επικερδές εμπόριο του «λευκού θανάτου» μένουν μόνιμα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ζώντας μέσα στην πολυτέλεια και τη χλιδή. Βρίσκονται, δε, σε συνεχή επαφή με τους βαρόνους της κοκαΐνης προκειμένου να κανονίζουν απευθείας τα δρομολόγια του λευκού θανάτου στην Ευρώπη. Οι αμερικανικές αρχές άλλα και οι ευρωπαϊκές αστυνομίες (μεταξύ των οποίων και η ΕΛ.ΑΣ.) έχουν σκιαγραφήσει τους τρεις αυτούς συμπατριώτες μας, ωστόσο θέλουν να συγκεντρώσουν ατράνταχτα στοιχεία πριν προχωρήσουν στη σύλληψή τους.
Οσον αφορά τους άλλους δύο Ελληνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαμένουν μόνιμα σε παραθαλάσσιες ισπανικές πόλεις που «βλέπουν» Ατλαντικό, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο των φορτίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εspresso», στις μεγάλες ισπανικές πόλεις (κυρίως σε αυτές που υπάρχουν λιμάνια) είναι εγκατεστημένοι Κολομβιάνοι, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει παροικία και παράλληλα όλες τις υποδομές που χρειάζεται η μαφία ώστε να προωθεί η κοκαΐνη.
Τα φορτία της κόκας παραλαμβάνουν οι Κολομβιάνοι, ενώ οι Ελληνες συνεργάτες τους εμπλέκονται μέχρι και τη στιγμή που το καράβι ξεφορτώνει το φορτίο. Μετά τον «εκτελωνισμό» αναλαμβάνουν οι Κολομβιάνοι, οι οποίοι αφού αποθηκεύσουν το προϊόν και το «προστατεύσουν» από τα αδιάκριτα μάτια των αστυνομικών, παραδίδουν μεγάλο μέρος του φορτίου στους Αλβανούς μαφιόζους, οι οποίοι επίσης έχουν δημιουργήσει ισχυρή παροικία στην Ισπανία.
Αυτοί στη συνέχεια αναλαμβάνουν την προώθηση του ναρκωτικού στις χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταφέρουν την κοκαΐνη με φορτηγά μέσα σε κρύπτες ή κάτω από μεγάλες ποσότητες διαφόρων νόμιμων προϊόντων στην Αλβανία, όπου τη νοθεύουν και τη διοχετεύουν στις πιάτσες της Ευρώπης.
Οι αμερικανικές, αλλά και οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει ότι ορισμένα από τα καράβια-«φαντάσματα», και κυρίως αυτά των Ελλήνων συνεργατών των καρτέλ, περνούν το Γιβραλτάρ και ξεφορτώνουν απευθείας στα αλβανικά λιμάνια της Αδριατικής.
freskoprama
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2