Το μητρικό γάλα κατά της ακμής

Αναρτήθηκε από Peiratis | 10:12 π.μ. | , , | 0 σχόλια »

Μια κρέμα προσώπου που περιέχει μητρικό γάλα και λάδι καρύδας, θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπεία για την εφηβική ακμή, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό του μητρικού γάλακτος που ονομάζεται λαυρικό οξύ και το οποίο ανευρίσκεται και στο έλαιο της καρύδας, έχει ιδιότητες που καταπολεμούν την ακμή. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η νέα θεραπεία δεν έχει παρενέργειες καθώς προέρχεται από φυσικά προϊόντα, σε αντίθεση με διαδεδομένες φαρμακευτικές θεραπείες κατά της ακμής που κυκλοφορούν σήμερα και οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ερύθημα και αίσθημα καύσου στο δέρμα.


Οι ερευνητές ελπίζουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές της νέας κρέμας προσώπου σε ανθρώπους σύντομα, αφού έχουν ήδη καταφέρει να ξεπεράσουν βασικά εμπόδια που αφορούν την έγκριση δοκιμών. Και αυτό διότι το προϊόν που σκοπεύουν να μελετήσουν προέρχεται από φυσικά προϊόντα και από συστατικά που είναι ήδη εγκεκριμένα.
Οπως ανέφερε η Ντισάγια Πορνπαταναναγκούλ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στην οποία ανήκει η ανακάλυψη σχετικά με τη θετική επίδραση του λαυρικού οξέος στην ακμή, «τα νέα ευρήματα δίνουν ελπίδα σε εκατομμύρια εφήβους. Τα προβλήματα ακμής απασχολούν ποσοστό μεγαλύτερο του 85% των εφήβων και οι υπάρχουσες θεραπείες συνδέονται με παρενέργειες, τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε με τη χρήση του φυσικού αυτού οξέος».
Η κυρία Πορνπαταναναγκούλ ανέπτυξε επίσης ένα «έξυπνο σύστημα» για τη σωστή έκλυση του λαυρικού οξέος στο δέρμα. Το σύστημα αυτό αφορά πρόσδεση του οξέος σε χρυσά νανοσωματίδια τα οποία το μεταφέρουν στους πόρους του δέρματος προκειμένου να εξοντώσει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.
tovima.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2