aw2

Ο εξελικτικός βιολόγος (και φανατικός άθεος) Richard Dawkins(φώτο) και ο συγγραφέας Christopher Hitchens σχεδιάζουν να συλλάβουν τον Πάπα για εγκλήματα κατά τη ανθρωπότητας, ψάχνοντας συμβουλές από δικηγόρους που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η υπόθεση των βιασμών ανηλίκων από τους κληρικούς αλλά κυρίως η αποκάλυψη ότι το 1985 ο Πάπας από άλλη θέση είχε προτείνει τη συγκάλυψη μιας υπόθεσης παιδεραστίας, παρακίνησε τους δύο να βρουν τρόπους για να πετύχουν τη σύλληψη του Ποντίφικα.
Σε γράμμα του το 1985, ο Πάπας υποστηρίζει πως «για το γενικό καλό της Καθολικής Εκκλησίας δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί ένας αμερικανός ιερέας που κακοποίησε σεξουαλικά δύο ανήλικα αγόρια».
Σύμφωνα με τους Dawkin και Hitchens, ο Ποντίφικας πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες που θα επισύρουν ποινές καθώς το «πρώτο του ένστικτο» ήταν να προστατεύσει την Εκκλησία και όχι τα παιδιά.Μάλιστα, υπάρχει μια πιθανότητα να μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή που είχε οδηγήσει στη σύλληψη του Πινοσέτ, όταν επισκέφθηκε τη Βρετανία το 1998.
Ο Πάπας αναμένεται να επισκεφθεί το Λονδίνο στις 16 Σεπτέμβρη.
«Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι υπεράνω νόμων. Η συγκάλυψη της υπόθεσης των βιασμών είναι έγκλημα και δεν απαιτεί ιδιωτικές τελετές μετάνοιες, ή Κυριακάτικες λειτουργίες, αλλά δικαιοσύνη και τιμωρία» γράφει ο συγγραφέας Hitchens.Οι δικηγόροι τους, Geoffrey Robertson και Mark Stephens θεωρούν πως μπορούν να ασκήσουν μήνυση στο Βασιλικό Δικαστήριο και πως ο Πάπας δεν θα μπορεί να ζητήσει διπλωματική ασυλία , αφού είναι επικεφαλής κράτους που δεν αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.
cosmo.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2